GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

Της Άννας Κανδύλη Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΙΕΛΕ για συκοφαντική δυσφήμιση ζητά...

Της Άννας Κανδύλη

Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΙΕΛΕ για συκοφαντική δυσφήμιση ζητά ο Αντώνης Σαμαράς , σχετικά με την υπόθεση που αφορά την απόλυση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα η οποία συνδέθηκε με παρατήρησή της το 2012 στο γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Αφορμή της αγωγής η οποία συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απόντος του πρώην πρωθυπουργού, ήταν επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλη Κουρουτού, το 2018, η οποία απαντούσε σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, που δημοσιεύθηκε μετά το θάνατο της Φώφης Μπουλούτα. Μέσω αυτού ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά επετίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο», ότι η εκπαιδευτικός απολύθηκε ορθώς από το Κολέγιο Αθηνών, ότι όσα διαδίδονται περί εκδικητικής απόλυσής της είναι «αθλιότητες» και ότι η ίδια η Φώφη Μπουλούτα αποδέχτηκε ότι δεν αντιμετωπίστηκε μεροληπτικά.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ωστόσο υποστήριζε ότι τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά.

«Τυμβωρυχία»

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο Μουρούτη: «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της». Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά δεν κατέθεσε κανένας μάρτυρας. Ο δικηγόρος του αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση που ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση