GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμένουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ: Αναμένουμε επίσημη απάντηση του Μαξίμου για την πτήση-μυστήριο από τη Βενεζουέλα - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής κρατούν ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης την πτήση-μυστήριο αεροσκάφους από τη Βενε...

Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής κρατούν ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης την πτήση-μυστήριο αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα που παρέμεινε για αρκετές ώρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η αντιπολίτευση ζητά επίσημη ενημέρωση για τα ερωτηματικά που προκύπτουν όσον αφορά την πτήση και την ενδεχόμενη παρουσία αξιωματούχων της Βενεζουέλας στο αεροσκάφος, χαρακτηρίζοντας ελλιπή την ανεπίσημη ενημέρωση που δόθηκε μέσω πηγών της κυβέρνησης.

Κυβερνητικές πηγές: Κατασκευασμένη θεωρία συνωμοσίας

Κυβερνητικές πηγές δεν διέψευδαν την πληροφορία, ωστόσο εξαπέλυαν επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΚΑΪ που ανέδειξε το θέμα αναφέροντας ότι «Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Σπυράκη: Περιμένουμε επίσημη απάντηση από το Μαξίμου

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε 4 ερωτήματα:

  • Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;
  • Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;
  • Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα;
  • Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;

Η Mαρία Σπυράκη σημείωσε ακόμη πως η ΝΔ περιμένει επίσημη απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου για τα ερωτήματα αυτά, αντί των non paper και των ανώνυμων πηγών.

Λοβέρδος: Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά ευθέως;

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για το ίδιο θέμα, θέτει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, που δήλωσε:

«Το είδαμε κι αυτό; Ήλθε Υπουργός Εξωτερικών άλλης χώρας στην Ελλάδα και το μάθαμε από το ρεπορτάζ; Έκανε συναντήσεις και δεν ξέρουμε με ποιόν; Είναι το ανωτέρω πρόσωπο, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας; Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά ευθέως, αλλά προτιμά τις υπεκφυγές και τα επιχειρήματα της πεντάρας; Ως κόμμα της αντιπολίτευσης θέτουμε ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις».

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση