GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακατάλληλη για καγκελάριο θεωρούν οι Γερμανοί την Κραμπ - Καρενμπάουερ

Ακατάλληλη για το αξίωμα της καγκελαρίου θεωρεί το 51% των Γερμανών τη νέα αρχηγό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Ανεγκρε...

Ακατάλληλη για το αξίωμα της καγκελαρίου θεωρεί το 51% των Γερμανών τη νέα αρχηγό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, μετά τις πρώτες 100 ημέρες της στην ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης (ZDF).

Μόνο το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ στο κόμμα είναι κατάλληλη για να τη διαδεχθεί και στην καγκελαρία. Το 41% εκτιμά ότι μπορεί να ηγηθεί του CDU με επιτυχία, με το 44% να εκφράζει επιφυλάξεις. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματός της, η κ.Κραμπ - Καρενμπάουερ συγκεντρώνει την αποδοχή μόνο του 53% σε ό,τι αφορά την καταλληλότητά της για Καγκελάριος,, ενώ αντίθετη άποψη διατυπώνει το 38%.

Στην ίδια έρευνα, στο ερώτημα σχετικά με τους σημαντικότερους πολιτικούς της χώρας, στην κορυφή παραμένει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθούν η Μέρκελ, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ η κ. Κραμπ - Καρενμπάουερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με πτώση στην δημοτικότητά της.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο υποψήφιος αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς, αν και μετά την ήττα του από την κυρία Κραμπ - Καρενμπάουερ δεν κατέχει δημόσιο αξίωμα, βρίσκεται στην 7η θέση των δημοφιλέστερων Γερμανών πολιτικών.

Σε ό,τι αφορά την αντοχή της κυβέρνησης, το 71% των ερωτηθέντων φαίνεται πεπεισμένο ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα εξαντλήσει την θητεία του το 2021, ενώ μόνο το 23% εκφράζει αντίθετη γνώμη. Θετική θεωρεί το 71% και την προοπτική να παραμείνει η κ. Μέρκελ Καγκελάριος έως το 2021 και αρνητική το 27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση