GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην βουλευτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση με την κατηγορία της τρομοκρατίας στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε την Παρασκευή έναν πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών με την...

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε την Παρασκευή έναν πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών με την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ερέν Ερντέμ, ο οποίος δεν επανεξελέγη βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είχε προφυλακιστεί από τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορούμενος ότι δημοσίευσε υλικό που προήλθε από παράνομες υποκλοπές την εποχή που ήταν εκδότης μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, το 2014.

Τον Ιανουάριο, ένα δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκισή του με εγγύηση, όμως η απόφαση αυτή ανατράπηκε στο εφετείο.

Ο Ερντέμ αρνείται ότι βοήθησε τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα ανατροπής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση