GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπακώστα: Δεν υπήρξε έξαρση ανομίας, αλλά επικοινωνιακή φιέστα - ΒΙΝΤΕΟ

«Στοίχημα για όλους μας είναι η εικόνα, θέλουμε να είναι κάθε μέρα καλύτερη. Θέλουμε ουσιαστικά η δουλειά που γίνεται να αποδίδετα...

«Στοίχημα για όλους μας είναι η εικόνα, θέλουμε να είναι κάθε μέρα καλύτερη. Θέλουμε ουσιαστικά η δουλειά που γίνεται να αποδίδεται το μέγιστο αποτέλεσμα», δήλωσε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, αναφερόμενη στο θέμα της ασφάλειας.

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, αποδεικνύεται και από τον τουρισμό», ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτό το Σαββατοκύριακο φάνηκε ότι αυτό δεν ισχύει, διότι έγινε ένα επικοινωνιακό μπαράζ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπακώστα.

Σχολιάζοντας στις δηλώσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών, που κάνουν λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εξάλειψη της ανομίας, εκτίμησε πως «οι συνδικαλιστές μιλούν για την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών» και ξεκαθάρισε πως «αυτό που δεν θέλω να κάνουν είναι να απαξιώνουν το θεσμό της Αστυνομίας».

Επιχειρηματολογώντας έκανε αναφορά για ορθή λειτουργία «καυτών ζωνών» του κέντρου της Αθήνας, όπως το Πεδίον του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, επαναλαμβάνοντας ότι ο τουρισμός είναι η καλύτερη απόδειξη ασφαλούς πόλης.

Κληθείσα να απαντήσει στο αν, κατά τη γνώμη της, υπάρχει πολιτική ταύτιση «μπαχαλάκηδων με κυβερνητικά στελέχη, είπε «κατηγορηματικά όχι».

Ερωτηθείσα για τις προσαγωγές που προηγήθηκαν της ομιλίας Κουβέλη στα Γιαννιτσά, ξεκαθάρισε πως «η πολιτική ηγεσία δε δίνει εντολές», εξηγώντας ότι «εστιάζουμε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή».

Σημείωσε πάντως πως, «όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του, επιλαμβανόμαστε αμέσως» και δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για τα Γιαννιτσά, τονίζοντας πως «όταν αυτό ελεγχθεί και υπάρχει συμπέρασμα, θα μπορώ να σας απαντήσω».

Σχετικά με την επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως, σημείωσε ότι δόθηκαν χθες απαντήσεις στη Βουλή και χαρακτήρισε «πολύπαθο» το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, αφού είπε πως «είχε κλείσει το 2014 επειδή δεχόταν επιθέσεις. Τότε δεν ήταν η σημερινή κυβέρνηση. Άνοιξε πάλι μετά από την ΝΔ, ακριβώς επειδή ήταν κακό το ότι έκλεισε λόγω των επιθέσεων που δεχόταν».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αιτιάσεις ότι Αστυνομικά Τμήματα κλείνουν το βράδυ λόγω έλλειψης αστυνομικών, είπε πως πρόκειται για «σταθμούς και όχι Τμήματα», εξηγώντας ότι «εκεί υπάρχουν δύο αστυνομικοί μέσα, ώστε να μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια ο πολίτης και παρακάτω είναι το ΑΤ».

«Μειώθηκε η εγκληματικότητα»

«Από Σεπτέμβρη μέχρι Ιανουάριο μειώθηκε η μικρή εγκληματικότητα», είπε η υφυπουργός, παρουσιάζοντας στοιχεία για εξαρθρώσεις σπειρών και την αντιμετώπιση μικροεγκληματικότητας.

«Το οργανωμένο έγκλημα όταν δει ότι του χαλάμε την πιάτσα, στρέφει αλλού το ενδιαφέρον», είπε συμπληρώνοντας πως «όταν είδαν ότι τους τσακίζουμε στις κλοπές, πήγαν στις ληστείες».

«Ποιος εξάρθρωσε τη μαφία των φυλακών με άρτιο και επαγγελματικό τρόπο; Ποιος εξάρθρωσε τον ξυλοδαρμό του διαιτητή;», διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «όταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών είχε καταργήσει δημοτικούς αστυνομικούς και χιλιάδες θέσεις αστυνομικών».

Επανέλαβε δε την πρόταση της «να πάψουμε να βλέπουμε την ασφάλεια ως σάκο του μποξ και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση