GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γεροβασίλη για την επίθεση κατά προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα: Η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει αυτό που πρέπει

Την έντονη καταδίκη της απέναντι «στην απίστευτη αθλιότητα» στην Κόνιτσα, με τις επιθέσεις κουκουλοφόρων ρατσιστών εναντίον ανήλικων ...

Την έντονη καταδίκη της απέναντι «στην απίστευτη αθλιότητα» στην Κόνιτσα, με τις επιθέσεις κουκουλοφόρων ρατσιστών εναντίον ανήλικων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται σε δομή ΜΚΟ, εξέφρασε με δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Η δημοκρατική κοινωνία θα σταθεί απέναντι στους ρατσιστές και η Αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει, τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

'Θα σταθούμε απέναντι στους ρατσιστές. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι πρέπει" δήλωσε η υπουργός προστασίας του Πολίτη.

«Η δημοκρατική κοινωνία της Κόνιτσας και όλης της Ελλάδας, που έδειξε παραδειγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, καταδικάζει την απίστευτη αθλιότητα. Και θα σταθεί απέναντι στους ρατσιστές. Η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει αυτό που πρέπει». είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Την περασμένη Κυριακή, πέντε κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα σε εννέα ασυνόδευτους ανήλικους Αφγανούς, που διαμένουν σε δομή στην Κόνιτσα, ενώ βρίσκονταν στο δημοτικό στάδιο της πόλης και τραυμάτισαν τον έναν, ενώ ένας δεύτερος έπαθε δυσφορία, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει μαζί με τους υπόλοιπους, για να γλυτώσουν από τα χέρια των ρατσιστών.

Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, απ' όπου πήραν εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Ομάδα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση