GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βομβιστική επίθεση με στόχο αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στην Κολομβία

Βομβιστική επίθεση σε τμήμα του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Cano Limon στην Κολομβία προκάλεσε διαρροή στην ανατολική επαρχία Αράο...

Βομβιστική επίθεση σε τμήμα του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Cano Limon στην Κολομβία προκάλεσε διαρροή στην ανατολική επαρχία Αράουκα, ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση Ecopetrol.

Η διαρροή, στη Σαραβένα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, περιορίστηκε στον κρατήρα που άνοιξε η έκρηξη και στο έδαφος γύρω από αυτόν, διευκρίνισε η εταιρεία. Δεν μεταφέρονταν καύσιμα την ώρα που έγινε η έκρηξη.

Το 2019 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δώδεκα επιθέσεις με στόχο αγωγούς μεταφοράς καυσίμων, οι εννέα με στόχο τον Κάνο Λιμόν. Έγιναν πάνω από 80 επιθέσεις με στόχο αυτόν τον αγωγό το 2018, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης χρονιάς.

Η Εκοπετρόλ δεν κατονόμασε τους υπεύθυνους για την επίθεση. Πάντως οι δολιοφθορές των πετρελαϊκών υποδομών αποδίδονται συνήθως από τις αρχές στα μέλη της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις κυβερνήσεις της Κολομβίας, των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο ELN εναντιώνεται στη συνεργασία της Εκοπετρόλ με πολυεθνικές, καθώς καταγγέλλει ότι εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους χωρίς οι πολίτες της Κολομβίας να έχουν κανένα όφελος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση