GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπυράκη: Αντί να λύνει τα προβλήματα, η κυβέρνηση ασχολείται με ρουσφέτια

"H χθεσινή απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Η μη επιστροφή των κερδών των κ...

"H χθεσινή απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Η μη επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών στερεί πόρους από την ελληνική οικονομία και δεν βοηθά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της οικονομίας της χώρας διεθνώς. Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και για περισσότερα από 3 χρόνια άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, χωρίς να εξασφαλίσει την πρώτη κατοικία των πολιτών που έχουν ανάγκη. Αντίθετα, η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Αντί να λύνει τα προβλήματα, η κυβέρνηση ασχολείται με ρουσφέτια" επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Αναφερόμενη στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στις ΗΠΑ, η κυρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε και στις επαφές του αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι η Ελλάδα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα είναι ένα ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.
Σημείωσε ότι η δέσμευση για μείωση των φόρων δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να κάνουν μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είτε απασχολούν έναν εργαζόμενο είτε δεκάδες. Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες οφείλουν να μεριμνούν για τους εργαζομένους και να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι. Μπορούμε να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς, μεγαλύτερους από το 2% που έχουμε τώρα.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο τη Λέσβο και την Παρασκευή τη Ροδόπη και την Ξάνθη.
Όσον αφορά στην πρόταση ανταλλαγής του "Δρομέα" με γλυπτό από τα Σκόπια, τόνισε: "Ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού να ανταλλάξει τον “Δρομέα”, ένα σύμβολο της σύγχρονης Αθήνας που έχει την υπογραφή του διεθνούς φήμης γλύπτη κ. Κ. Βαρώτσου, με ένα κακέκτυπο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Ειδικά για τους ισχυρισμούς της κυρίας Ζορμπά, σχετική ανακοίνωση έχει κάνει η αρμόδια τομεάρχης κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Πάντως σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του κ. Βαρώτσου και ενός υπουργού της Κυβέρνησης καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε δίλημμα για τον ποιον θα πιστέψουμε".
Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να επιστραφούν αναδρομικά φόροι ακίνητης περιουσίας στο Ωνάσειο, η κ. Σπυράκη είπε ότι το Ωνάσειο λειτουργεί υπό ειδικό καθεστώς και υπ’ αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζητήματά του.
Για τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ωστόσο είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση, θα ακούσουμε την πρόταση και μετά θα τοποθετηθούμε». Σε κάθε περίπτωση πάντως χαρακτήρισε «θετικό μέτρο ότι αυξάνεται ο αριθμός των υποψήφιων γυναικών κάτι που το υιοθετεί η ΝΔ».
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πάρει 180 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος το άρθρο 32, απάντησε ότι «ελπίζουμε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα αναιρέσουν τον εαυτό τους. Και ο αυτοεξευτελισμός έχει τα όριά του. Σε κάθε περίπτωση η θέση της ΝΔ είναι να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής».
Σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Δένδια, η κ. Σπυράκη απάντησε: "Αλίμονο αν είχαμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία το ίδιο ύφος. Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Αλίμονο αν εκφραζόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ξέρετε, οι διαφορές του ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική η οποία καθορίζεται από τον Πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος".
Σχετικά με το πόρισμα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι είπε: "Θα ήθελα να θυμίσω ότι σήμερα έχουμε 12 Μαρτίου και το πρώτο ερώτημα το οποίο θέλουμε να θέσουμε είναι: Ποιες ακριβώς ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να μην επαναληφθεί η τραγωδία που ζήσαμε στο Μάτι. Όπως όλοι ξέρετε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αριθμός 112 για τις επείγουσες κλήσεις δεν λειτουργεί. Από τις 3200 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τυπο έχουν κατεδαφιστεί μόλις 30. Το πόρισμα, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, δεν απέδειξε μόνο ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος αλλά ότι υπήρχε και συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τζανακόπουλος, τα δήθεν ευρήματα των δορυφόρων που έδειχναν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού το οποίο παρουσίασε ο κ. Παππάς και τα φιλικά μέσα της Κυβέρνησης που μιλούσαν για συνωμοσία κατά της Ελλάδας και παράλληλα κατηγορούσαν τα ίδια τα θύματα για ευθύνες σε αυτή την τραγωδία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση