GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Κλειστά τα καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων τις Κυριακές

της Άννας Κανδύλη Αρνητικά απάντησε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτω...

της Άννας Κανδύλη

Αρνητικά απάντησε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων τις Κυριακές.

Όπως έκρινε το Δ´ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι συνταγματική η εξαίρεση της λειτουργίας τους όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει δυο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ζητώντας να ακυρωθεί η παράλειψη των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών να εντάξει τα εμπορικά καταστήματα του εκπτωτικού χωριού στην κατηγορία εκείνη που επιτρέπει την λειτουργία τους κατά τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι με τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές θα αυξανόταν ο κύκλος των εργασιών τους, όπως θα αυξανόντουσαν και τα κέρδη τους.

Ωστόσο κατά το βασικό σκεπτικό των δικαστών που με την υπ΄ αριθμ. 535/2019 απόφασή τους απέρριψαν την αίτηση ακύρωσης των προσφευγόντων, τα καταστήματα δεν εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση, ούτε βρίσκονται κοντά σε πύλες εισόδου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση