GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβόπουλος: Θα πάρει χρόνια η επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων - ΒΙΝΤΕΟ

«Θα πάρει χρόνια η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων» εκτίμησε τέως διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚ...

«Θα πάρει χρόνια η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων» εκτίμησε τέως διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ότι τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται στο 46,5% με 47% του συνόλου των δανείων των τραπεζών, όταν στην Ευρώπη τα κόκκινα δάνεια δεν ξεπερνούν το 4%. «Είμαστε η χώρα με τη χειρότερη επίδοση… Οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν νέα δάνεια σε υγιείς επιχειρήσεις» εξήγησε.

Εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια προβλέπονται αποκαρδιωτικά για την ελληνική οικονομία, τόσο βάσει των οικονομικών μοντέλων του ΔΝΤ όσο και της Κομισιόν.

«Σαν ΑΕΠ τα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία θα τρέχει με κατά μέσο ετήσιο όρο με 1% του ΑΕΠ… Αρχικά τα μοντέλα του Ταμείου έδειχναν και -0,7%, καθώς οι δημογραφικές προοπτικές είναι πολύ άσχημες, οι χειρότερες στην ευρωζώνη» αποσαφήνισε ο κ. Προβόπουλος.

Ο τέως διοικητής της ΤτΕ σχολίασε ότι η Ελλάδα θα πρέπει καθημερινά να πείθει τις αγορές για να αναχρηματοδοτεί το χρέος της που είναι τεράστιο, 180% του ΑΕΠ. «Αν η χώρα γυρίσει σε πρακτικές του παρελθόντος και δεν γίνουν επενδύσεις θα υπάρξει δυσπιστία στις αγορές. Δεν έχουμε μάθει το μάθημα μας επανερχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία στο παρελθόν» παρατήρησε.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση