GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: «Με βίασε ανώτερος αξιωματικός», ομολογεί η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους

Η Αμερικανίδα γερουσιάστρια Μάρθα ΜακΣάλι, η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι τ...

Η Αμερικανίδα γερουσιάστρια Μάρθα ΜακΣάλι, η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι της επιτέθηκε και τη βίασε ένας ανώτερος αξιωματικός κι ότι εκείνη ένιωσε «τρομοκρατημένη» για τον τρόπο που την αντιμετώπισαν.
«Οι δράστες καταχρώνται την θέση εξουσίας που κατέχουν… και σε μία περίπτωση με κυνήγησε και κατόπιν με βίασε ένας ανώτερος αξιωματικός» αφηγήθηκε η πολιτικός κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία με θέμα τις σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
«Κατηγόρησα τον εαυτό μου. Ντρεπόμουν και βρισκόμουν σε σύγχυση».
Στην 52χρονη ΜακΣάλι, μια Ρεπουμπλικανή από την Αριζόνα που εξελέγη για δύο θητείες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δόθηκε η έδρα του εκλιπόντος Τζον Μακέιν στη Γερουσία.
«Δεν μίλησα για πολλά χρόνια, όμως αργότερα στην καριέρα μου ως στρατιωτικός βρέθηκα να παλεύω με σκάνδαλα και τις τόσο ανεπαρκείς απαντήσεις σε αυτά. Ένιωσα την ανάγκη να πω σε ορισμένους ανθρώπους: Είμαι κι εγώ επιζήσασα» υπογράμμισε η ΜακΣάλι ενώπιον της υποεπιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Τρομοκρατήθηκα από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθειά μου να μοιραστώ σε γενικές γραμμές την εμπειρία μου» εξήγησε, προσθέτοντας ότι έφθασε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από την Πολεμική Αεροπορία έπειτα από 18 χρόνια.
«Όπως πολλά θύματα, ένιωσα ότι το σύστημα με βίαζε ξανά και ξανά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση