GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστραλός γερουσιαστής δέχθηκε αυγό στο κεφάλι για ρατσιστικά σχόλια και «απάντησε» με ξύλο - ΦΩΤΟ

Ο Αυστραλός ακροδεξιός γερουσιαστής Φρέιζερ Άνινγκ, ο οποίος προκάλεσε σάλο με τις αντιμεταναστευτικές δηλώσεις που έκανε ακριβώς μετ...

Ο Αυστραλός ακροδεξιός γερουσιαστής Φρέιζερ Άνινγκ, ο οποίος προκάλεσε σάλο με τις αντιμεταναστευτικές δηλώσεις που έκανε ακριβώς μετά την πολύνεκρη επίθεση σε τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, δέχθηκε το Σάββατο επίθεση με αυγό από ένα νεαρό, τον οποίο ο γερουσιαστής έπειτα τον χαστούκισε και τον κλώτσησε.

Λίγο μετά την επίθεση της Παρασκευής ο Άνινγκ δήλωσε ότι «η πραγματική αιτία της αιματοχυσίας» είναι η μετανάστευση, «η οποία επέτρεψε στους φανατικούς μουσουλμάνους να πάνε στη Νέα Ζηλανδία».

«Υπάρχει κάποιος που εξακολουθεί να αμφισβητεί τη σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης των μουσουλμάνων και της βίας», ήταν το tweet του Άνινγκ λίγο μετά την επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς. «Ας είμαστε ξεκάθαροι, αν οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι τα θύματα, συνήθως είναι οι δράστες», τόνισε. «Η μουσουλμανική θρησκεία είναι απλώς η βίαιη ιδεολογία ενός δεσπότη του 6ου αιώνα που μεταμφιέζεται ως θρησκευτικός ηγέτης», ήταν οι ισλαμοφοβικές δηλώσεις του γερουσιαστή.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «αποκρουστικές» τις δηλώσεις του Άνινγκ, σημειώνοντας ότι αυτές δεν έχουν «καμία θέση στην Αυστραλία».

Χθες, σε μια συνέντευξη Τύπου στην Μελβούρνη, ένας νεαρός, που μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ονομάζεται Ουίλιαμ Κόλονι, πλησίασε τον Άνινγκ πετώντας στο κεφάλι του ένα αυγό. Ο ακροδεξιός γερουσιαστής τότε χαστούκισε και κλώτσησε τον νεαρό, πριν παρέμβουν άνδρες της ασφάλειας.

Ο γερουσιαστής της Πολιτείας Κουίνσλαντ είναι γνωστός για ρατσιστικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν.

Τον Αύγουστο προκάλεσε σάλο στηρίζοντας μια «τελική λύση» - στην προκειμένη περίπτωση με λαϊκή ψήφο - για «το πρόβλημα της μετανάστευσης» προτείνοντας την επιστροφή στην παλιά αποκαλούμενη πολιτική διακρίσεων της «Λευκής Αυστραλίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση