GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερήμωσε χωριό της Κρήτης: Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος - ΦΩΤΟ

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης και ο τελευταίος κάτοικος του ορεινού οικισμού πάνω Περβολάκια στην Σητεία. Εδώ κ...

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης και ο τελευταίος κάτοικος του ορεινού οικισμού πάνω Περβολάκια στην Σητεία.
Εδώ και πολλά χρόνια το χωριό είχε ερημώσει και ο μοναδικός κάτοικος της περιοχής ήταν ένας 80χρονος που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.


Το χωριό εγκαταλείφθηκε εδώ και πολλά χρόνια από τους κατοίκους του καθώς όλοι προτίμησαν να φύγουν και να δημιουργήσουν ένα νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης εκεί ήταν καλύτερες.
Ο μόνος κάτοικος που δεν δέχθηκε να αλλάξει τόπο διαμονής ήταν ο 80χρονος ο οποίος χθες το πρωί εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σητείας.


Όπως δήλωσε στο cretapost, ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο ηλικιωμένος αρνούνταν κατηγορηματικά την μεταφορά του σε δομή του δήμου και για τον λόγο αυτό οι κοινωνικές υπηρεσίες τον φρόντιζαν .
Μάλιστα η κοινωνική λειτουργός και η καθαρίστρια του δήμου ήταν εκείνες που τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του και ειδοποίησαν τις αρχές.
Κατά την αυτοψία που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε διπλανό χώρο της μισοερειπωμενης οικίας βρέθηκαν 2 χειροβομβίδες.
Προκλήθηκε αναστάτωση, εκκενώθηκε ο χώρος και πυροτεχνουργός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου μεταβεί άμεσα στο σημείο όπου και διαπίστωσε ότι πρόκειται για 2 αγγλικές αμυντικές χειροβομβίδες Mills, χωρίς όμως πυροκροτητές.
Πρόκειται για χειροβομβίδες του Β’ παγκοσμίου πολέμου από τις οποίες έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και ιδιαίτερα της ορεινής Κρήτης.
Οι χειροβομβίδες παραδόθηκαν στον αρμόδιο πυροτεχνουργό για καταστροφή .


Η σωρός του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στο ΠαΓΝΗ για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.
Με ενέργειες του Δήμου Σητείας ο ηλικιωμένος θα ταφεί σε δημοτικό τάφο .


Χωριό Φάντασμα
Το σημείο όπου βρίσκεται το ορεινό αυτό χωριό είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.
Τα πετρόκτιστα σπίτια έχουν καταρρεύσει όμως είναι όλα εκεί να θυμίζουν ότι κάποτε αυτός ο τόπος ήταν κατοικήσιμος. Σπίτια, εκκλησιές, σχολείο, πέτρινα αλώνια… Τα αρώματα, οι μνήμες…
Σήμερα τα Πάνω Περβολάκια είναι ένας οικισμός που δεν κατοικείται μετά την ίδρυση του νέου οικισμού όμως έχει διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή εικόνα του .


Βρίσκεται ανάμεσα στο Φαράγγι των Περβολακίων (ή του Καψά) και στη Μονή Καψά
Το φαράγγι έχει μήκος 3,5 χλμ και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Μπορεί να μην είναι διάσημο όπως άλλα φαράγγια, είναι όμως πανέμορφο και αντικατοπτρίζει την κρητική άγρια ομορφιά. Το φαράγγι έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα 2000 και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.


Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης οι κάτοικοι του παλιού οικισμού έχουν πουλήσει τα σπίτια τους σε εταιρία η οποία επρόκειτο να τα αναπαλαιώσει και να δώσει ζωή στο χωριό «φάντασμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση