GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρέφει στη φυλακή ο ισοβίτης Δημήτρης Ναστούλης

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Δημήτρης Ναστούλης μετά το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που κατέληξε στο ότι η αποφυλάκιση του έγινε ...

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Δημήτρης Ναστούλης μετά το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που κατέληξε στο ότι η αποφυλάκιση του έγινε με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας.
Εις βάρος του γνωστού ισοβίτη, του Άρη Φλώρου και κατά 15 ακόμη εμπλεκομένων στην υπόθεση των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών, με τα οποία, κατά το πόρισμα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τους δύο κατάδικους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για 11 αδικήματα. Κατόπιν αυτού η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στον εισαγγελέα της Λαμίας τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν τον Δημήτρη Ναστούλη ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκιση του.
Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με βούλευμα του ανακάλεσε την αποφυλάκιση του ισοβίτη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή «πατώντας» στη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, βάσει της οποίας ακόμα κι αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.
Ο Δημήτρης Ναστούλης, συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του, όπου βρισκόταν σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του τον Ιανουάριο του 2018.
«Υπαρκτό το πρόβλημα υγείας»
Η συνήγορος του Βάσω Πανταζή δηλώνει πάντως ότι το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί. Προαναγγέλλει δε προσφυγή κατά του βουλεύματος που τον στέλνει πίσω στη φυλακή.
«Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ΄μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση