GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταγιάνι για τη δήλωση περί Μουσολίνι: Είμαι πάντα ακλόνητος αντιφασίστας - Ζητώ συγγνώμη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τις επίμαχες δηλώσεις του σχετικά με τ...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τις επίμαχες δηλώσεις του σχετικά με τον Μπενίτο Μουσολίνι, οι οποίες καταδικάσθηκαν από πολλές πολιτικές ομάδες, ορισμένες από τις οποίες ζήτησαν την παραίτησή του.

«Ως πεπεισμένος αντιφασίστας, ζητώ συγγνώμη απ' όλους αυτούς που μπορεί να προσβλήθηκαν απ' αυτό που είπα. Τα λόγια μου δεν είχαν επ' ουδενί στόχο να δικαιολογήσουν ή να μειώσουν τη σημασία ενός αντιδημοκρατικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος», διαβεβαίωσε ο Ταγιάνι σε ανακοίνωσή του.

Ζωηρές διαμαρτυρίες εκφράσθηκαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εναντίον του Ταγιάνι για τις δηλώσεις του για τον Μουσολίνι και ορισμένοι βουλευτές έφθασαν μέχρι να ζητήσουν την παραίτησή του.

Χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, ο δεξιός Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε σε ιταλικό ραδιοσταθμό: «Μπορεί να μην συμμεριζόμαστε τη μέθοδό του (...). Όμως πρέπει να είμαστε τίμιοι, ο Μουσολίνι έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέπλασε τόσα μέρη της Ιταλίας μας».

«Γενικά δεν θεωρώ θετική την κυβερνητική δράση του. Όμως υπάρχουν πράγματα που έγιναν», επέμεινε ο Ταγιάνι, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Έκανε ωστόσο λόγο και για «λάθη (...) πολύ σοβαρά, απαράδεκτα».

«Τέτοιες δηλώσεις είναι ανάξιες του προέδρου του πρώτου διεθνούς κοινοβουλίου της ιστορίας της ανθρωπότητας, το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς για να μην ξαναζήσουμε ποτέ στην Ευρώπη φασιστικά καθεστώτα», δήλωσε ο βέλγος ευρωβουλευτής Φιλίπ Λάμπερτς, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων.

«Ζητώ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, διαφορετικά οφείλει να αποχωρήσει ο ίδιος», συνέχισε καταχειροκροτούμενος από πολυάριθμους βουλευτές, κυρίως στην αριστερή πλευρά του ημικύκλιου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση