GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Φωτιά" οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα - Μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι βενζινοπώλες

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) απέστειλε επιστολή στην υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου με την οποία ζητεί να μει...

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) απέστειλε επιστολή στην υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου με την οποία ζητεί να μειωθεί ο ΕΦΚ επισημαίνοντας πως, "η διατήρηση των υψηλών Εδικών φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ΦΠΑ στα καύσιμα, από την έναρξη της κρίσης, εξακολουθούν να πιέζουν αρνητικά την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τους πολίτες".

Ακολουθεί ολόκληρη επιστολή της Ομοσπονδίας προς την κ. Παπανάτσιου με θέμα: Ανάγκη μείωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης

"Κυρία Υφυπουργέ,

Η διατήρηση των υψηλών Εδικών φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ΦΠΑ στα καύσιμα, από την έναρξη της κρίσης, εξακολουθούν να πιέζουν αρνητικά την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τους πολίτες.

Οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις, οι μεταφορές και κλάδοι ολόκληροι των υπηρεσιών, της παραγωγής και του εμπορίου πλήττονται. Τα φτωχά νοικοκυριά κρυώνουν και το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Η διαρροή κατανάλωσης και συναλλάγματος από τις παραμεθόριες περιοχές προς γειτονικές χώρες, εξακολουθεί να πλήττει, λόγω της διαφοράς τιμών, τα πρατήρια καυσίμων, αλλά και τις τοπικές αγορές, λόγω των διευρυμένων αγορών καταναλωτικών αγαθών, πέραν των καυσίμων. Οι υψηλοί φόροι αποτελούν πρόκληση μεγάλου ρίσκου για την φοροδιαφυγή και την λαθρεμπορία που εξακολουθούν να πλήττουν τους νόμιμους βενζινοπώλες.

Η χώρα μας, παρότι έχει από τα χαμηλότερα εισοδήματα και από τους υψηλότερους φόρους και εισφορές στην ΕΕ, εξακολουθεί να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις των τιμών λιανικής των καυσίμων. Παρόμοιες αντιφάσεις και αδικίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις είναι πλέον ανεπίτρεπτες και αποβαίνουν τελικά σε βάρος ολόκληρης τη κοινωνίας και της οικονομίας.

Αδιάψευστος μάρτυρας των παράλογα υψηλών φόρων στα καύσιμα είναι οι πίνακες που παραθέτουμε.

Θεωρούμε πως είναι καιρός, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, να αναθεωρηθούν όλοι οι δείκτες των ΕΦΚ στα καύσιμα.

Η Ελλάδα έχει σήμερα από τις ακριβότερες τιμές στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και στην ΕΕ των 28. Ειδικότερα στην ΕΕ κατέχει την 4η θέση ως προς την ακριβότερη τιμή στην Αμόλυβδη βενζίνη – 96 (12,5% πάνω από η μ.τ. της Ε.Ε), την 9η στο πετρέλαιο κίνησης και την 8η στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση