GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο...Ψεύτης κέρδισε το «στοίχημα»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Τι κι αν κινδύνεψε να μην ανέβει το «Ζητείται ψεύτης» στο «Παλλάς»; Τι κι αν έγιναν «στραβέ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Τι κι αν κινδύνεψε να μην ανέβει το «Ζητείται ψεύτης» στο «Παλλάς»; Τι κι αν έγιναν «στραβές» και πήγε να πέσει ως άλλος... Τιτανικός σε...παγόβουνο;Ο Γιάννης Κεντ με τον Πάνο Κατσαρίδη των Θεατρικών Σκηνών γύρισαν το τιμόνι στο παρά ένα κι ανοίχτηκαν σε όμορφες θάλασσες. Το ...ταξίδι του Ψεύτη ξεκίνησε δυνατά την περασμένη Παρασκευή κερδίζοντας «επιβάτες»και ειδήμονες! Ο ταλαντούχος Πέτρος Ζούλιας πήρε στα έμπειρα χέρια του την κορυφαία πολιτική σάτιρα του «μαιτρ»Δημήτρη Ψαθά κι έφτιαξε μια ευφρόσυνη,καλοκουρδισμένη παράσταση που προσφέρει γέλιο και ψυχαγωγία στο κοινό ΠΑΜΕ να στα πω με τη σειρά; Το «Ζητείται Ψεύτης», που αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους και έχει μεταφραστεί και παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχει θέμα του το ψέμα στην πολιτική, που είναι πάντα επίκαιρο-και κυρίως στις μέρες μας,μην σου πω! Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερου γραμματέα του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Ο Ψευτοθόδωρος αναλαμβάνει να διευθετήσει σε χρόνο ρεκόρ όλες τις υποθέσεις που προκύπτουν με τα υπουργεία, τις φυλακές, τις …καλλιτέχνιδες καμπαρέ, τα σωματεία. Όμως την επιτυχημένη καριέρα του ως ιδιαίτερος βρίσκει αντίπαλο τη σύζυγο του βουλευτή, τη γοητευτική ΤζένηΘα τα καταφέρει άραγε να κερδίσει έχοντας απέναντί του μια τόσο σθεναρή αντίπαλο; Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος του Άγη στην πλοκή της υπόθεσης αλλά και της εκρηκτικής τραγουδίστριας Πίτσας Κίτσας που σαγηνεύει τον ανδρικό πληθυσμό!

Οι Θεατρικές Σκηνές μας προσφέρουν μια ακόμα υπερπαραγωγή αξιώσεων που’ ναι «ντυμένη»με πολλά αγαπημένα τραγούδια της εποχής! Ο Ζούλιας φωτίζει με έμπνευση όλες τις πτυχές της καλογραμμένης κωμωδίας και πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με την αρωγή των Μαίρη Τσαγκάρη-εξαιρετικά τα λειτουργικά σκηνικά της-, Αναστασίας Αρσένη-υπέροχα τα κοστούμια της-,Γιώργου Ζαχαρίου-τέλεια μουσική-,Άκη Δείξιμου- ιδανική μουσική επιμέλεια- και Φώτη Διαμαντόπουλου-καίριες οι χορογραφίες του.

ΟΣΟ για την διανομή; Ο χαρισματικός Γιώργος Παρτσαλάκης «κεντάει» στον Φερέκη του με αμεσότητα και ακρίβεια αξιοζήλευτη-τι κωμική στόφα και πόσο πολύτιμος είναι στο είδος και όχι μόνο!-. Όποιος υποστηρίζει ότι δεν έχουμε κωμικούς ανάλογους με τους παλιούς,ας τον δει για να... κλείσει το στόμα του! Η καλλονή Ναταλία Δραγούμη δίνει ρέστα στην «δαιμόνια»σύζυγό του-είναι εύστοχη και έχει δεινότητα μοναδική-, ο Αργύρης Αγγέλου έχει αποτελεσματικότητα κι ευθυβολία και η Αποστολία Ζώη μας εκπλήσσει ευχάριστα στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση.Δεν τραγουδά μόνο θαυμάσια, αλλά αρέσει πολύ και ως...Πίτσα Κίτσα!

ΣΑΡΩΝΕΙ τη σκηνή ο Αλέξης Γεωργούλης φτιάχνοντας έναν γοητευτικότατο Ψεύτη, που δικαίως δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς.Ο ηθοποιός πέρα από σκηνική γοητεία και πολύ καλή κίνηση, τα βγάζει παλικαρίσια πέρα με τον απαιτητικό κωμικό ρόλο του... Ψευτοθόδωρου.Έχει άνεση,αλήθεια,μέτρο και με την καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια πετυχαίνει μια από τις πληρέστερες δουλειές του στο θέατρο! Πολλοί μπορεί να τον ... περίμεναν στη γωνία,μέσα από σκληρή δουλειά όμως το κέρδισε το «στοίχημα».

ΜΑΖΙ τους, εξαιρετικά εύστοχοι είναι οι Χρύσα Κλούβα-τα...δίνει όλα στην τσαχπίνα υπηρέτριά της και κερδίζει ξεχωριστό χειροκρότημα-,Γεωργία Καλλέργη,Γιώργος Δεπάστας,Κορίνα Αλεξανδρίδου, Πατρίκιος Κωστής,Μάκης Πατέλης,Δημήτρης Μαχαίρας,Παναγιώτα Βιτετζάκη,Στεφανία Δράκου,Βαγγέλης Κρανιώτης,Ιωάννης Κοντέλλης,Βασίλης Λέμπερος,Δημήτρης Μακρής και Γιώργος Τσουρουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση