GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτσιόγλου: Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης αύξησε τις οικονομικές ανισότητες

«Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης αύξησε τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, τροφοδοτώντας το τέρας του εθνικισμ...

«Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης αύξησε τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, τροφοδοτώντας το τέρας του εθνικισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εργασίας.
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να γίνει πιο δημοκρατική, έγινε πιο τεχνοκρατική και εθνοκεντρική. Κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες, από ανεπίσημα όργανα τα οποία δεν λογοδοτούν στους Ευρωπαίους πολίτες», τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «το διακύβευμα σήμερα στην Ευρώπη είναι υπαρξιακού χαρακτήρα και ο μόνος δρόμος για να διασωθεί και να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μέσα από μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την υλοποίηση των αρχών που έχουν τεθεί από τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων αλλά και από την στρατηγική “Ευρώπη 2020” για την καταπολέμηση της φτώχειας, επισήμανε ότι «η οικονομική στήριξη της κοινωνικής πολιτικής είναι το κλειδί στη συζήτηση. Εάν πραγματικά θέλουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, χρειαζόμαστε τους απαραίτητους πόρους ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι διακηρυγμένες μας αρχές θα μετατραπούν σε απτά αποτελέσματα».
Η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε, τέλος, τα μέλη του Συμβουλίου Υπουργών Εργασίας για την πρόσφατη «αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο κατά 11%, την πρώτη αύξηση μετά από σχεδόν μία δεκαετία, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να μπει ένα τέλος στη λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης», προσθέτοντας ότι «διαψεύστηκαν οι φόβοι ότι η αύξηση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση ή ότι θα οδηγούσε σε απολύσεις, καθώς τον μήνα της αύξησης συνεχίστηκε απρόσκοπτα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά 28.000 περίπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση