GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός -ΒΙΝΤΕΟ

Το θαύμα του καθαγιασμού του Φωτός στα Ιεροσόλυμα αναλύει ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης σε βίντεο που προβάλλεται στο κεντρικό δελτίο ...

Το θαύμα του καθαγιασμού του Φωτός στα Ιεροσόλυμα αναλύει ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης σε βίντεο που προβάλλεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
"Ποιες είναι οι τελετές; Η ύψωσις του Τιμίου Σταυρού... υπάρχουν τελετές. Το Άγιο Φως είναι μέσα στις τελετές, άρα βλέπετε η εκκλησία που το τοποθετεί. Στη βάση που πρέπει. Τελετή." αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κατά την ξενάγηση προσκυνητών από την Κρήτη στον Ναό της Αναστάσεως, όπου παρών είναι και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος που είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που προκαλεί αντιδράσεις.
"Το φως είναι Άγιον, αλλά όπως το θέλει η Εκκλησία. Το ευλογεί η Εκκλησία και γίνεται Άγιο Φως. Όπως ευλογεί, ας πούμε, το νερό στον Αγιασμό, ευλογεί φυσικόν φως! Είναι φυσικόν φως. Δεν κατέρχεται κανένα φως από τον ουρανό - αυτό είναι ειδωλολατρία, είναι καταναγκασμός. Κατέρχεται η Θεία Χάρις αοράτως. Και μάλιστα, μέσα στην ευχή, λέει: 'Εδώ ανάκτορων, εκ του εν τω Παναγίω Τάφω ενδελεχώς που θα πει συνεχώς, εκκαιομένον φωτός. Θέλει να πει με άλλα λόγια της ακοίμητης κανδήλας. όταν ήρθαν οι σταυροφόροι, αυτοί που διέστρεψαν την Αλήθεια, αυτοί το έκαναν θαύμα για να υποβάλλουν τον λαό όπως και χιλιάδες δοξασίες... και χίλια δυο πράγματα. Και έτσι και αυτό και τότε άλλαξε. Φύγανε οι σταυροφόροι και δυστυχώς το πήραμε εμείς και επειδή ο κόσμος έχει συνηθίσει δεν τους λένε ποτέ την αλήθεια πολλοί. Και το Πατριαρχείο λέει τελετή του Αγίου Φωτός, δεν το λέει θαύμα. Παρότι είναι θαύμα αλλά με εκκλησιαστικό τρόπο. Είναι καθαγιασμός. Και μπορεί να κάνει θαύματα με την πίστη".
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση