GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιέσεις για παραίτηση δέχεται η Τερέζα Μέι

Πιέσεις δέχεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να παρουσιάσει σχέδια για την αποχώρησή της, καθώς η στρατηγική της για το Brexit...

Πιέσεις δέχεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να παρουσιάσει σχέδια για την αποχώρησή της, καθώς η στρατηγική της για το Brexit παραπαίει εβδομάδες μόλις πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανώτερα υπουργικά στελέχη συμφώνησαν ότι η πρωθυπουργός πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της, προειδοποιώντας ότι έχει μετατραπεί σε ένα «τοξικό» και «ανακόλουθο» πολιτικό πρόσωπο, και η κρίση της οποίας «έχει γίνει χαοτική».

«Ένα πλήρως ανεπτυγμένο πραξικοπηματικό σχέδιο του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το βράδυ για την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία», τόνισε ο Τιμ Σίπμαν.

«Το τέλος πλησιάζει. Θα έχει φύγει σε 10 μέρες», ανέφερε στον Σίπμαν μέλος του υπουργικού συμβουλίου, που μίλησε χωρίς να κατονομαστεί.

Ο Ντέιβιντ Λίντιγκτον υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης και ντε φάκτο αναπληρωτής πρωθυπουργός, είναι από τους υποψήφιους για να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός, ενώ άλλοι προωθούν για το πόστο τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ ή τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, σύμφωνα με τον πολιτικό αρχισυντάκτη των Times.

Πληθώρα δημοσιευμάτων του βρετανικού τύπου ανέφεραν χθες πως ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι της Μέι πιστεύουν πως είναι αναπόφευκτο να παραιτηθεί, με κάποιους βουλευτές να δηλώνουν ότι πρέπει να παρουσιάσει στις κυριακάτικες εφημερίδες σχέδια για την παραίτησή της.

Οι Times τόνισαν ότι οι υπουργοί θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μέι την Δευτέρα και αν εκείνη αρνηθεί να αποχωρήσει, οι υπουργοί θα την απειλήσουν να παραιτηθεί.

Η συμφωνία της Μέι για το Brexit καταψηφίσθηκε δύο φορές από το βρετανικό Κοινοβούλιο και, ενώ έχει εξασφαλίσει μια παράταση του Brexit έως τουλάχιστον τις 12 Απριλίου, υπαινίχθηκε την Παρασκευή, ότι δεν θα επαναφέρει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα τη συμφωνία της, αν δεν είναι πεπεισμένη πως θα περάσει.

Το γραφείο της Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, σύμφωνα με το οποίο έχουν αρχίσει συζητήσεις για ένα χρονοδιάγραμμα για την παραίτηση της πρωθυπουργού. Όμως πηγή στην Ντάουνινγκ Στριτ, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, είπε στο Reuters πως το δημοσίευμα είναι εσφαλμένο.

Σύμφωνα με τους Times, πηγή στην Ντάουνινγκ Στριτ, την οποία δεν κατονομάζουν, είπε πως ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι της Μέι πιστεύουν πως είναι αναπόφευκτο να παραιτηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση