GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Την Τετάρτη το πρωί, 13 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινων...

Την Τετάρτη το πρωί, 13 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον RealFM 97,8 και τους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη.
Όπως είπε η κ. Φωτίου "το επίδομα ενοικίου είναι μια οριζόντια δράση, δηλ. δεν στοχεύουμε μόνο στις φτωχότερες οικογένειες αλλά και στα μεσαία στρώματα". Σύμφωνα με την ίδια "υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στο να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις" όμως, πρόσθεσε ότι "τα ψηφιακά συστήματα έχει αποδειχθεί ότι ανταποκρίνονται με ταχύτητα ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες".
Η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες και επεσήμανε ότι το επίδομα θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο εφόσον το μισθωτήριο είναι από 1/1/2019. Η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το ΚΕΑ κλπ δεν κλείνουν, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.
Η αναπληρώτρια υπουργός πρόσθεσε ότι από το επίδομα ενοικίου θα ωφεληθούν πάνω από 260.000 οικογένειες. Διευκρίνισε ακόμη ότι το επίδομα μπαίνει στον λογαριασμό του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη και επέστησε την προσοχή στο να δίνεται σωστά το IBAN.
Για το δημογραφικό πρόβλημα
Σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα η κ. Φωτίου είπε ότι "χρειάζεται εργασιακή ασφάλεια και μείωση της ανεργίας μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ και η εργασία πρέπει να είναι αξιοπρεπής γι’ αυτό και η αύξηση του κατώτατου μισθού και οι Συλλογικές Συμβάσεις και όλες οι άλλες δράσεις". Πρόσθεσε δε, ότι "ο δεύτερος άξονας είναι η ασφάλεια για τη γυναίκα, τη μητρότητα και γενικά οι παροχές για το παιδί", ενώ είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροελαφρύνσεις για κάθε παιδί.
"Πριν από 38 ώρες άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού και ήδη έχουμε 188.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 160.000 είναι ήδη εγκεκριμένες. Αυτή είναι η νέα πολιτική μας, ένα κράτος ψηφιακό, χωρίς πελατειακές σχέσεις χωρίς διαφθορά και αδιαφάνεια" είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.
Τα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά
Σχετικά με τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Φωτίου τόνισε τα εξής:
"Όταν μπήκαμε σε αυτή την κυβέρνηση δεν είχαμε εμπειρία και είχαμε έναν λαό που είχε διαρρήξει τη σχέση του με τα παλιά κόμματα και είχε επενδύσει πάνω μας. Περάσαμε δραματικές ώρες τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούνιο για να συνεννοηθούμε με τους δανειστές. Δεν τα είχαμε φανταστεί αυτά αλλά ήταν μια συγκλονιστική στιγμή η προσπάθεια που κάναμε, δεν απαρνηθήκαμε ούτε στιγμή τον ριζοσπαστικό μας χαρακτήρα αλλά είχαμε πάντα την αίσθηση ότι δεν δίναμε όλα αυτά που θέλαμε στον λαό. Ήταν Τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια με πολύ μεγάλη αγωνία".
Για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι αυτό που έγινε είναι ότι συριζικοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ.
"Μεγάλα στρώματα του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς το 2015 ήρθαν προς εμάς. Πιστεύω ότι οι Πρέσπες λειτούργησαν ως θρυαλλίδα των εξελίξεων. Αυτό που συμβαίνει είναι μια έγερση μπροστά και στον κίνδυνο του φασισμού, πολύς κόσμος κατανοεί ότι ο κεντρώος και κεντροαριστερός χώρος δεν έχει έκφραση ούτε στο ΚΙΝΑΛ. Εμείς θέλουμε να συμμαχήσουμε ώστε να πούμε ποτέ όχι στον φασισμό και τη λιτότητα".
Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση