GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιστράτηγος ε.α για το Μάτι: Παρέμειναν στη θέση τους στελέχη της Πυροσβεστικής που έπαιξαν ρόλο στην πυρκαγιά

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής που πρωταγωνίστησαν τη μοιραία βραδιά της τραγωδίας στο Μάτι αναβαθμίστηκαν ή παρέμειναν στις θέσεις ...

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής που πρωταγωνίστησαν τη μοιραία βραδιά της τραγωδίας στο Μάτι αναβαθμίστηκαν ή παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ κάποιοι που επιχείρησαν να μιλήσουν για τα λάθη, απομακρύνθηκαν ή έπεσαν σε δυσμένεια, καταγγέλλει o αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Χανιάς.

Σε συνέντευξή του στο liberal.gr, ο κ. Χανιάς αποκαλύπτει ότι κατά τις πρόσφατες κρίσεις στη Πυροσβεστική, ο Αρχηγός του Σώματος, διατήρησε στις θέσεις τους τα βασικά στελέχη που διαχειρίσθηκαν τη κρίση τη τραγική νύχτα της 23ης Ιουλίου, και στη περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

«Σύμφωνα με τις πρόσφατες ετήσιες κρίσεις που έγιναν τον Ιανουάριο του 2019, παρέμειναν στις θέσεις τους, αφενός ο Αρχηγός του Σώματος, κ. Ματθαιόπουλος, αφετέρου ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης, Δαμιανός Παπαδόπουλος. Διατηρήθηκαν δηλαδή στις θέσεις τους τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι και συνέβησαν ανυπολόγιστες ζημιές. Το μήνυμα που στέλνει η παραπάνω κίνηση είναι ότι η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος έκανε και τις κρίσεις, εμπιστεύεται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για τη νέα αντιπυρική περίοδο, αυτήν του έτους 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσο για τον υψηλόβαθμο αξιωματικό στον οποίο ανήκει η φράση «μπορεί να έχουμε πενήντα νεκρούς για πλάκα για τον κάθε βλάκα τώρα... Τα όρνια να μείνουν εκεί», στις πρόσφατες κρίσεις παρέμεινε και αυτός στο Σώμα», πρόσθεσε.

«Το μήνυμα που στέλνει η κίνηση αυτή είναι ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα ίδια ακριβώς πρόσωπα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χανιάς.

«Είμαι και εγώ γνώστης παραπόνων από συναδέλφους που προσπάθησαν μετά την τραγωδία να μιλήσουν για τα λάθη, το χάος, την ασυνεννοησία και όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα, και απομακρύνθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσμένεια. Στον αντίποδα κάποιοι άλλοι, επειδή δέχτηκαν να συγκαλύψουν την πραγματική εικόνα, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ή και ευνοήθηκαν», τόνισε ο κ. Χανιάς.

Τέλος, ο κ. Χανιάς εξέφρασε το φόβο «ότι η τραγωδία θα επαναληφθεί κάπου άλλου, και ίσως σύντομα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει άλλωστε επί της ουσίας επτάμισι μήνες μετά την πυρκαγιά».

Πηγή: liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση