GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι πιο...υγιείς χώρες του κόσμου - Δείτε που βρίσκεται η Ελλάδα

Η χώρα με τους πιο υγιείς ανθρώπους είναι η Ισπανία. Μπορεί να ευθύνεται το gazpachο ή η paella αλλά η Ισπανία κερδίζει την Ιταλία και εί...

Η χώρα με τους πιο υγιείς ανθρώπους είναι η Ισπανία. Μπορεί να ευθύνεται το gazpachο ή η paella αλλά η Ισπανία κερδίζει την Ιταλία και είναι η πιο …υγιεινή χώρα στον κόσμο!
Σύμφωνα με την έκδοση του 2019 του Bloomberg Healthiest Country Index, η οποία κατατάσσει 169 οικονομίες σύμφωνα με παράγοντες που συμβάλλουν στη γενική υγεία, τέσσερα επιπλέον ευρωπαϊκά έθνη ήταν μεταξύ των κορυφαίων 10 το 2019: Ισλανδία (τρίτη θέση), Ελβετία (πέμπτη), Σουηδία (έκτη) και Νορβηγία (ένατη). Η Ιαπωνία ήταν το πιο υγιές ασιατικό έθνος, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις από το 2017 και αντικατέστησε τη Σιγκαπούρη, η οποία έπεσε στην όγδοη.
Οι ερευνητές λένε ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να μας δώσουν τα κλειδιά για τα επίπεδα υγείας καθώς η Ισπανία και η Ιταλία με τη «μεσογειακή διατροφή, συμπληρωμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς, είχαν χαμηλότερο ποσοστό καρδιαγγειακών επεισοδίων από εκείνα που εφαρμόζουν δίαιτα μειωμένου λίπους», σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Navarra.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση.
Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση