GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκηνές της φρίκης του πολέμου στη Συρία με βότσαλα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μια οικογένεια που προχωρά μεταφέροντας τα λιγοστά αντικείμενά της πάνω στα κεφάλια τους. Μια ομάδα φοβισμένων παιδιών που σφίγγονται...

Μια οικογένεια που προχωρά μεταφέροντας τα λιγοστά αντικείμενά της πάνω στα κεφάλια τους. Μια ομάδα φοβισμένων παιδιών που σφίγγονται πάνω στη φιγούρα της μητέρας τους. Το σώμα ενός θύματος που βρίσκεται στο έδαφος και το αγκαλιάζει μια γυναίκα.

Είναι απεικονίσεις του πολέμου στη Συρία, δημιουργημένες με πέτρες. Είναι έργο του 52χρονου καλλιτέχνη και γλύπτη Nizar Ali Badr από τη Συρία, ο οποίος δημοσιεύει φωτογραφίες των δημιουργιών του στο Facebook.

Κάθε έργο του λέει μια ιστορία και οι «πέτρινες σκηνές» φαίνεται να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Ο Nizar έχει πάθος για την τέχνη της πέτρας εδώ και δεκαετίες.

Κάθε μέρα για τα τελευταία 35 χρόνια, πηγαίνει στην παραλία της Λατάκιας για να συλλέξει όμορφες πέτρες και βότσαλα όλων των μορφών και μεγεθών.

Όταν ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία το 2011, ο Νιζάρ είδε να εκτυλίσσονται τραγωδίες καθημερινά: κατεστραμμένα σπίτια, οικογένειες που εκτοπίστηκαν, παιδιά σκοτώθηκαν, πείνα και δάκρυα παντού. Και άρχισε να δημιουργεί τις εικόνες αυτές με τις πέτρες του.

«Δεν είχα φωτογραφική μηχανή για να καταγράψω καμία δουλειά μου. Μόλις τελείωνα μια σκηνή, την κοίταζα και στη συνέχεια την κατέστρεφα για να φτιάξω μια καινούργια» ομολογεί.

Ο Nizar έχει δημιουργήσει περισσότερες από 25.000 σκηνές από την καθημερινή ζωή στη Συρία από το 2011. Δεν πουλάει κανένα από τα κομμάτια του, δεν θέλει να βγάλει λεφτά από αυτό.

Πρόσφατα πήρε μέρος και σε διαγωνισμό ταλέντων και συγκίνησε το ακροατήριο και τους κριτές:

«Είμαι άνθρωπος πριν και πάνω απ’ όλα» τονίζει. «Ο πόλεμος αυτός μού έχει προκαλέσει πολύ πόνο και μερικές φορές δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα», είπε.

«Η μόνη παρηγοριά μου είναι η δουλειά που κάνω και δεν μπορώ να τη δω ως πηγή εσόδων. Είναι καθαρό πάθος για την πέτρινη τέχνη. Θέλω να επικοινωνήσω τα ανθρώπινα συναισθήματα που μοιράζονται οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο όπως την αγάπη, την ελπίδα αλλά και τη θλίψη.»

Πηγή: bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση