GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρατσιστής, εθνικιστής κι ο Αισχύλος... για το Πανεπιστήμιο του Παρισιού Σορβόννη!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ...
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.»
Αισχύλος, "Πέρσαι", στίχοι 402-405.
μετάφραση:
«Εμπρός, των Ελλήνων γενναία παιδιά!
να ελευθερώσετε πατρίδα, τέκνα, γυναίκες
και των πατρικών θεών σας να ελευτερώστε τα ιερά
και των προγόνων τους τάφους·
τώρα για όλα ᾽ναι που πολεμάτε.»

Αρκετοί θέλουν να νομίζουν πως όλα είναι "συμπτώσεις", "συνομωσιολογίες"...
Αυτό συμβαίνει;
Πολλές οι "συμπτώσεις"...
Γνωρίζαμε για τη Μακεδονία και τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών για προτεκτοράτα αντιμετώπισης του σήμερα Ρωσικού κινδύνου (χθες κομμουνιστικού κινδύνου), πως ο  Ανδρέας Παπανδρέου ήταν σαφής: "Το όνομα μας είναι η ψυχή μας!", αλλά μας λένε πως δεν είναι έτσι [Βλέπε: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών! "La vita è bella"... "Η ζωή είναι ωραία"!].
Μάθαμε πως ο Χριστός ήταν μετανάστης [Βλέπε: Ο Παπαδημούλης πιστό "παπαδάκι" του "Ευαγγελίου Σόρος"] και είχαμε την "επιστημονική" τεκμηρίωση από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες [Βλέπε: Η αποδόμηση των Χριστουγέννων: νέοι συμβολισμοί στην υπηρεσία του οικονομικού φανατισμού του υπερεθνικού κεφαλαίου]
Δεν γνωρίζαμε σωστά τον Όμηρο κι έτσι μας λένε και για τον "μετανάστη Οδυσσέα"... [Βλέπε: Ο Οδυσσέας ήταν κι αυτός μετανάστης... όπως κι ο Χριστός!].
Τώρα το θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του πλανήτη και μάλιστα στη Γαλλία του "φωτός, πολιτισμού και δημοκρατίας" (από ποιους και γιατί;), το Πανεπιστήμιο του Παρισιού Σορβόννη (La Sorbonne) αποφάσισε πως οι "Ικέτιδες", το έργο του Αισχύλου, είναι "ρατσιστικό"!

Σημειώνει ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro:
«Τώρα μπαίνουν στη σκηνή οι 'Ικέτιδες' του τραγωδού Αισχύλου, που διαγράφηκαν στο Πανεπιστήμιο Σορβόννη του Παρισίου μετά από διαμαρτυρία των φοιτητών, που καταγγέλλουν το έργο ως ρατσιστικό. Όταν υπάρχουν τέτοια εκθαμβωτικά γαϊδούρια, προσβάλλουν την έννοια του Ανθρωπισμού.»


«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι.
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»
Ρατσιστής, εθνικιστής κι ο Αισχύλος... για το έργο του:
Ικέτιδες
Ανέβηκε το 463 π.Χ. (1073 στίχοι).
Το χορό συγκροτούν οι κόρες του Δαναού. Τόπος το Άργος.
Πρόσωπα: Δαναός. βασιλιάς, κήρυκας.
Την τριλογία συμπλήρωναν οι τραγωδίες Αιγύπτιοι και Δαναΐδες
Οι πενήντα κόρες του Δαναού (στο χορό συμμετέχουν δώδεκα), με αρχηγό τον πατέρα τους καταφεύγουν ικέτιδες στο Άργος και αγκαλιάζουν τους βωμούς. Προσπαθούν να αποφύγουν το γάμο με τα ξαδέρφια τους, παιδιά του Αιγύπτου. Ζητούν προστασία, αλλά ο βασιλιάς του Άργους μένει αναποφάσιστος. Η απόφαση είναι δύσκολη. Αν τις βοηθήσει, οι Αιγύπτιοι θα του κηρύξουν πόλεμο. Αν τις διώξει, θα ασεβήσει στον Ξένιο Δία. Οι κοπέλες απειλούν ότι θα κρεμαστούν από τα αγάλματα, πράγμα που θα επιφέρει αξερίζωτη κατάρα στο 'Άργος. Είναι έτοιμος ν' αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα τους, αλλά το θέτει στη λαϊκή συνέλευση, η απόφαση της οποίας έχει γι' αυτόν δεσμευτικό χαρακτήρα.
Τη θετική απόφαση της συνέλευσης μεταφέρει ο Δαναός. Ακολουθούν οι ευχαριστίες του χορού και οι ευλογίες του για το Άργος.
Όμως τα πλοία των Αιγυπτίων κάνουν την εμφάνιση τους. Ακολουθεί σκηνή με τον κή­ρυκα των Αιγυπτίων που προσπαθεί ν' αποσπάσει τις κοπέλες και στο βασιλιά που τον διώχνει στα πλοία. Οι Δαναΐδες σε πομπή μαζί με τον παραχορό (υπηρέτριες) κατευθύ­νονται επιτέλους στην πόλη, εγκαταλείποντας τη σκηνή με χαρούμενο τραγούδι.

Γιατί αυτά τα σαφή "μηνύματα" της νέας τάξης των τραπεζιτών δεν γίνονται γνωστά;
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ
Σ' όλους αυτούς που επεξεργάζονται αυτές τις νέες "επιστημονικές" ερμηνείες, ρωτάμε: Πληρώνεστε από πρόγραμμα "Ορίζων Ευρώπη"; [Βλέπε: 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς"]

«Ο ευρωπαϊσμός είναι ένα έκτρωμα του ιμπεριαλισμού»
Ρόζα Λούξεμπουργκ
Μπροστά στις ευρωεκλογές του Μάη θέλουν να δυναμώσουν το δημοκρατικό "Μέτωπο από τον Μακρόν ως τον Τσίπρα", για την "Ευρωπαϊκή Άνοιξη", "καλύτερη Ευρώπη" είναι το αφήγημα...
Όμως Ο πανικός των ευρωκρατών μεγαλώνει κι επιτακτική η αναγκαιότητα Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί... «Europa delenda est»!

«Σήκω πια χώρα μου Ελλάδα, πολύ καιρό πεσμένη έμεινες»
Αισχύλος

1 σχόλιο

  1. Πολύ ωραία τα γράφετε κύριε, μακάρι να μπορούσαν να διαβάσουν πολλοί Έλληνες το κείμενό σας ίσως άλλαζαν τις μέχρι τώρα θολές σκέψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση