GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

''Νεκροί'' οι ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ σε ευαίσθητους στόχους

Αδύνατη είναι η επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία σε ευαίσθητους στόχους, όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ, το Μέγαρ...

Αδύνατη είναι η επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία σε ευαίσθητους στόχους, όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ, το Μέγαρο Μαξίμου, το Εφετείο της Αθήνας και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι ασύρματοι δεν λειτουργούν καθόλου ή λειτουργούν με διακοπές.

Αυτό επισημαίνεται σε επίσημες αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα«Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη συμφωνία παραχώρησης του νέου συστήματος ψηφιακών επικοινωνιών Tetra Sepura και οι αστυνομικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν το έγκλημα έχοντας στη διάθεσή τους αναλογικούς ασυρμάτους.

Τον περασμένο Ιούλιο, σε απάντηση διαταγής του Αρχηγείου, αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης της Τάξης (πρώην ΜΑΤ) συνέταξε αναφορά για τα προβλήματα του ψηφιακού συστήματος επισημαίνοντας τα εξής: «το πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις περιοχές της Αττικής και εντοπίζεται στη λειτουργία των φορητών ασυρμάτων οι οποίοι ενώ λαμβάνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν δύνανται να διαβιβάσουν, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις να μην μπορούν να αναφέρουν κάποιο συμβάν».

Στο ίδιο έγγραφο, ο αξιωματικός προειδοποιεί ότι δημιουργούνται τεράστια και ανυπέρβλητα προβλήματα επικοινωνίας τα οποία μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αρκετές κεραίες που είχε τοποθετήσει η αρμόδια εταιρεία πριν από μερικά χρόνια έχουν πλέον τεθεί έκτος λειτουργίας λόγω αδιαφορίας αλλά και της αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ. να διαθέσει πόρους για την συντήρηση και επισκευή τους. Ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το πρόβλημα είναι οι παλιοί και κατεστραμμένοι πομποδέκτες».

Η σημερινή ηγεσία της Αστυνομίας δεν είχε ενεργοποιήσει τις τρεις χιλιάδες νέες συσκευές που είχαν συμφωνήσει να παραλάβουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας και ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το ρεπορτάζ μάλιστα τονίζει ότι η σημερινή διοίκηση φέρεται να αναζήτησε τρόπους να απεμπλακεί από την σύμβαση με την εταιρεία, που έχει αναλάβει για έξι χρόνια τη συντήρηση του συστήματος αντί 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση