GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στο μεταξύ τους εμπορικό μπρα ντε φερ, το οποίο ξεκίνησε τον περασμ...

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στο μεταξύ τους εμπορικό μπρα ντε φερ, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου, αφού επέβαλε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, έγραψε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν καταγράψει σαφή πρόοδο και μια συμφωνία αρχίζει να διαγράφεται, σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει. Το Πεκίνο εμφανίζεται διατεθειμένο να μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς και να άρει άλλους περιορισμούς που έχει επιβάλει στις εισαγωγικές από τις ΗΠΑ γεωργικών, χημικών προϊόντων και του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει η Wall Street Journal.
Η Κίνα θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων, ιδίως φυσικού αερίου από την εταιρεία Cheniere Energy.
Και η Ουάσιγκτον εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε παραχωρήσεις. Οι αμερικανικές αρχές δεν θα αντιταχθούν στο ενδεχόμενο της κατάργησης των περισσότερων κυρώσεων που επέβαλαν σε κινεζικά προϊόντα τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα πάντα με τη Wall Street Journal.
Εντούτοις, η εφημερίδα σημειώνει ότι παραμένουν εμπόδια μεταξύ των δύο πλευρών ακόμα κι αν δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μια συμφωνία σε μια συνάντηση γύρω στις 27 Μαρτίου μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση