GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη δήλωση της Μυρσίνης Λοΐζου για τη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μυρσίνη Λοΐζου είναι μία από τους 16 πρώτους υποψήφιους που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιό του. Σε ανάρτηση της στον προσω...

Η Μυρσίνη Λοΐζου είναι μία από τους 16 πρώτους υποψήφιους που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιό του.
Σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανάφερε μεταξύ άλλων: “Με την υποψηφιότητα μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή. Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με αθωότητα για την πολιτική. Ελπίζω να τα καταφέρω”
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της κ.Μυρσίνης Λοΐζου στο Facebook:
“Μου είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί. Μου έγινε μια πρόταση, θεωρώ πολύ τιμητική, και αποφάσισα να δεχτώ. Θα είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή την υπόθεση της ΑΕΠΙ, για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, είδα από κοντά πώς υλοποιείται ένα σχέδιο όταν το έχουν καταρτίσει άνθρωποι με όραμα και μεθοδικότητα. Πώς όταν υπάρχει αφοσίωση μπορεί να λυθεί και ο πιο δύσκολος γόρδιος δεσμός.
Με την υποψηφιότητα μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή. Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με αθωότητα για την πολιτική. Ελπίζω να τα καταφέρω.
Γιατί ο πολιτισμός, τα πνευματικά δικαιώματα, η μάχη κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, που σηκώνει κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέκαθεν με απασχολούσαν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να υπερασπιστώ τις αρχές μου και σε ένα άλλο πεδίο.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση. Όμως κομμάτι του εαυτού μου ήταν επίσης, πάντα να στέκομαι δίπλα σε όσους χρειάζονται φωνή, ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Και τώρα που μπορώ να διεκδικήσω ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο όμορφο μέλλον για την κόρη μου και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτόν τον τόπο, νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Εύχομαι να σας έχω δίπλα μου και σε αυτό το ταξίδι.”


Το βιογραφικό της Μυρσίνης Λοΐζου:
“Με λένε Μυρσίνη Λοΐζου και γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1966 στην Αθήνα. Μητέρα μου είναι η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάρω Λοΐζου και πατέρας μου ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος. Πήγα σχολείο στο Χολαργό και συνέχισα στη Βακαλό, όπου σπούδασα γραφίστρια. Ασχολήθηκα με το graphic design αλλά και με τις πωλήσεις σε διάφορες εταιρίες web development. Το 2004 ήρθε στον κόσμο η κόρη μου Εμμανουέλα. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μαζί με δημιουργούς του καλλιτεχνικού χώρου στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και δικαιότερου πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που πάντα με ενδιέφερε, καθώς στη χώρα μας δημιουργοί και κληρονόμοι ήμασταν σε καθεστώς ομηρίας σε μία μονοπωλιακή εταιρεία, την ΑΕΠΙ, έως το 2018, όταν και καταφέραμε να γίνει ανάκληση της λειτουργίας της. Το καλοκαίρι του 2018 δημιουργήθηκε ο νέος φορέας διαχείρισης δικαιωμάτων, η ΕΥΕΔ, ένα συνεταιριστικό σχήμα, βάσει διεθνών προτύπων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση