GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνωστοπούλου: Το "πάγωμα" των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας είναι εναντίον του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας

Το «πάγωμα» της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είναι εναντίον του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπ...

Το «πάγωμα» της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είναι εναντίον του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα/Σαββατοκύριακο».

Η κ. Αναγνωστοπούλου εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στις θέσεις του Μάρτιν Βέμπερ για «πάγωμα» της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας και σημειώνει ότι αυτές οι θέσεις όπως και «η υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσματος που ζητεί αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεωνείναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον της Ελλάδας, δεν συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, δημιουργούν μόνο προνομιακές οικονομικές σχέσεις και δεν εντάσσουν την Τουρκία σε κανέναν έλεγχο σύμφωνα με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης».

Ερωτηθείσα «πώς μπορεί να αλλάξει το βαρύ για τον ΣΥΡΙΖΑ κλίμα στον Βορρά», λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε πως οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η πατριδοκαπηλία δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. «Η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εθνική γραμμή όπως χαράχθηκε το 2008, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας για μια χώρα με αυτοπεποίθηση, ικανή να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή».

Η κ. Αναγνωστοπούλου θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ και κάθε κράτους-μέλους της ξεχωριστά, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σε συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας αλλά και της Ευρώπης απαντά στα μεγάλα προβλήματα», τα οποία όπως επισημαίνει είναι «το κοινωνικό κράτος και ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός, η δημοκρατική Ευρώπη, οι υπερεθνικές λύσεις σε υπερεθνικά προβλήματα, όπως η φορολόγηση των offshore, η συνοχή και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και η ανάσχεση του ρατσισμού και του εθνικισμού».

Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στήνει γέφυρες» με τις «πολλές διάσπαρτες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου που βλέπουν ότι ο κίνδυνος μιας νεοφιλελεύθερης Ευρώπης που οδηγεί σε μια μαύρη Ευρώπη της Ακροδεξιάς είναι προ των πυλών». «Ο κοινός μας στόχος δεν είναι βραχυπρόθεσμος, είναι στρατηγικός. Οι γέφυρες συνιστούν θέσεις μάχης», προσθέτει.

Τονίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ξεκάθαρη και ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να επιλέξει μέτωπο». Ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και ως τέτοιος πόλος επιδιώκει να αναγεννήσει την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση