GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξήθηκαν οι ασθενείς των απογευματινών ιατρείων

Η αναμονή μηνών οδηγεί τους ασθενείς στην επιλογή των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων της χώρας. Συνεχή ανοδική πορεία εμφανί...

Η αναμονή μηνών οδηγεί τους ασθενείς στην επιλογή των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων της χώρας.

Συνεχή ανοδική πορεία εμφανίζουν οι ασθενείς που κλείνουν ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας , πληρώνοντας αδρά. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι αδυνατούν να βρουν ελεύθερο ραντεβού με γιατρό τις πρωινές ώρες που η υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Με βάση τα στοιχεία του 2018 του υπουργείου Υγείας , πραγματοποιήθηκαν 592.035 επισκέψεις ενώ το 2017 568.744 και το 2016, 539.699 σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Η Αθήνα κατέχει τα πρωτεία με 214.260 επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα το 2018.

Στην Κρήτη οι επισκέψεις ανήλθαν σε 80.745 και στην περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου εκτοξεύτηκαν από 61.277 το 2017 σε 73.082 το 2018.

Στη Θεσσαλονίκη γίνονται οι λιγότερες επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία καθώς το 2018 οι καταγραφές έδειξαν 44.029 επισκέψεις για το 2018.

Πάντως, η υπόθεση των απογευματινών ιατρείων ή της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων έχει αποδειχθεί επικερδής για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά να καταργηθεί η η πληρωμή των γιατρών, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν το κόστος της επίσκεψης. Ωστόσο, καλύπτουν τις ιατρικές πράξεις και τις διαγνωστικές εξετάσεις αρκεί ο ασθενής να έχει το κατάλληλο παραπεμπτικό.

Στο ΕΣΥ πάντως, έχουν διαπιστωθεί κάποιες παρατυπίες σε διάφορα νοσοκομεία από γιατρούς που διπλοχρέωναν τις επισκέψεις και το πρωί και το απόγευμα, με το Σώμα Ελεγκτών του υπουργείου Υγείας να επιδίδεται σε σαφάρι ελέγχων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση