GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αντίπαρο η Αποκριά ήρθε την… Καθαρά Δευτέρα - ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί η Σαρακοστή να ξεκίνησε, ωστόσο η Αποκριά δεν… «έφυγε» από την Αντίπαρο. Ένα παμπάλαιο τοπικό έθιμο του μικρού νησιού, θέλε...

Μπορεί η Σαρακοστή να ξεκίνησε, ωστόσο η Αποκριά δεν… «έφυγε» από την Αντίπαρο.

Ένα παμπάλαιο τοπικό έθιμο του μικρού νησιού, θέλει ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα να στήνεται στην κεντρική πλατεία ένα τρελό, αυτοσχέδιο καρναβάλι από ευφάνταστα και αστεία μασκαρεμένους κυρίως νέους, οι οποίοι παρασύρουν στη χαρά τους ντόπιους και επισκέπτες που όλοι μαζί χορεύουν και ξεφαντώνουν Αποκριάτικα σαν να μην… πέρασε η Αποκριά!

Και φέτος οι Αντιπαριώτες κράτησαν την παράδοση. Νωρίς το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ήρεμα και… σαρακοστιανά στο γραφικό νησάκι, ομάδες από δεκάδες νεαρούς αυθόρμητα μεταμφιεσμένους έκαναν ξαφνικά ντου! Μουσικές και τρελοί χοροί «άναψαν» το κέφι, η διάθεση του κόσμου απογειώθηκε και το υπαίθριο απροσχεδίαστο γλέντι κράτησε για ώρες!

Μασκαρεμένοι και μη έγιναν μια μεγάλη παρέα που τίμησε και φέτος το ιδιαίτερο Αντιπαριώτικο έθιμο που ζωντανεύει κάθε χρόνο τέτοια μέρα το νησί και δίνει χαρά σε όλους.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση