GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λήξη συναγερμού για τον Ρώσο επιχειρηματία - Εκτός φυλακής με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών οΡώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη μ...

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών οΡώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα.
Ο Γεβγκένι Καλίνιν, «ειδικός» σε θέματα ενέργειας, συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» και σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή ύψους εκατομμυρίων ευρώ, το διάστημα πριν από το 2014.
Ο δικηγόρος του Καλίνιν, Γιάννης Ραχιώτης, δήλωσε ότι στη σχετική εντολή αναφερόταν ότι συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του.
Η ανακοίνωση του δικηγόρου του μετά την αποφυλάκιση
Με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αποφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος χθες βράδυ ο Ρώσος οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ενέργειας κος Εβγένι Καλίνιν που είχε συλληφθεί στις 28/2/2019 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κατά την είσοδό του στη χώρα για ολιγόωρο επαγγελματικό ταξίδι.
Στη σχετική εντολή αναφερόταν ότι συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Έλληνα Υπουργό δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Καλίνιν αναχώρησε για τη χώρα του, συνοδευόμενος από διπλωμάτες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.
Μου ζήτησε να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους Έλληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του και στα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά που τον προστάτεψαν με τη δημοσίευση της παράνομης και άδικης σύλληψής του. Προπαντός ευχαρίστησε τις κρατικές Αρχές της χώρας του για την άμεση αντίδρασή τους και τη στήριξη του παρείχαν από την πρώτη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση