GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δραματική έκκληση του πιλότου του μοιραίου Boeing της Ethiopian Airlines λίγο πριν από τη συντριβή

Τη δραματική έκκληση για βοήθεια του πιλότου του μοιραίου Boeing που κατέπεσε στην Αιθιοπία, αποκαλύπτουν οι New York Times. Ο πιλό...

Τη δραματική έκκληση για βοήθεια του πιλότου του μοιραίου Boeing που κατέπεσε στην Αιθιοπία, αποκαλύπτουν οι New York Times.

Ο πιλότος του αεροπλάνου Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines που συνετρίβη την Κυριακή αντιμετώπισε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως μετά την απογείωση και ζητούσε με "πανικόβλητη φωνή" να επιστρέψει, ενώ η ταχύτητα του αεροπλάνου επιταχυνόταν αφύσικα, αποκάλυψαν οι New York Times.

"Break, break", "αίτημα επιστροφής", έλεγε ο πιλότος στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει δύο άλλες πτήσεις που προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τα στοιχεία πηγής που είχε πρόσβαση στις επαφές ανάμεσα στο πλήρωμα του αεροπλάνου και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η έκφραση "break, break" δίνει πάντα το σύνθημα για να δοθεί προτεραιότητα στο μήνυμα του πιλότου που αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πιλότος είπε επίσης: "Αίτημα καθοδήγησης για προσγείωση", μην έχοντας καμία άλλη λύση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το πλήρωμα της πτήσης ET302 που κατευθυνόταν προς το Ναϊρόμπι πέντε λεπτά μετά την απογείωση.

Ο συγκεκριμένος πιλότος του είχε 8.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, ενώ στις 4 Φεβρουαρίου είχε γίνει έλεγχος συντήρησης του αεροπλάνου.

ΠΗΓΗ: NYT

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση