GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Clasico Νο 242... αξίας 2,1 δισ. ευρώ

Χωρίς καλά καλά να στεγνώσουν οι... φανέλες από το μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για το Copa del Rey το βράδυ της Τετάρτης, το Σάββατο Ρεάλ Μα...

Χωρίς καλά καλά να στεγνώσουν οι... φανέλες από το μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για το Copa del Rey το βράδυ της Τετάρτης, το Σάββατο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, χωρίς να αλλάξουν γήπεδο, μένοντας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έχουν... ραντεβού, αυτή την φορά για τη Laliga.
Το Clasico είναι το No 242 σε όλες τις διοργανώσεις (οι δύο ομάδες έχουν από 95 νίκες, ενώ 51 ματς δεν ανέδειξαν νικητή) και No 178 για το πρωτάθλημα. Είναι η «μητέρα των μαχών», έστω κι αν η υπόθεση τίτλος για τους Μαδριλένους δείχνει πια μακρινή, μίας και η μεταξύ τους διαφορά είναι στους εννέα βαθμούς.
Από την πρώτη αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα το 1916, οι δύο ομάδες και το ...περιβάλλον τους φρόντισαν, αυτές οι συναντήσεις να γίνουν ξεχωριστές. Ήταν για το Copa del Rey, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου 1929 έφτασε εκείνη για το πρωτάθλημα (Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2).
Ένας αγώνας που μπορεί να μην ακολουθεί την ετυμολογία των Άγγλων για τον όρο ντέρμπι, αφού πρόκειται για αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες διαφορετικών πόλεων, όμως σίγουρα όλοι θα έκαναν εξαίρεση για το "Clasico". Ένα παιχνίδι που αντικατοπτρίζει την αντιπαλότητα που ξεφεύγει από τα όρια του γηπέδου, αγγίζει την πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία. Η Ρεάλ είναι η ομάδα του δικτάτορα Φράνκο, οι εξέδρες στη Βαρκελώνη ήταν μέρος αντίστασης, σύμβολο υπερηφάνειας και ελπίδας. Η Ρεάλ Μαδρίτης με την ολόλευκη στολή της εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την ενωμένη και αδιαίρετη Ισπανία, η Μπαρτσελόνα επιδεικνύει περήφανα την καταλανική σημαία στη φανέλα της ως σύμβολο του διαρκούς αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους. Είναι μία συνάντηση ανάμεσα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και την Βαρκελόνη, πρωτεύουσα της Καταλονίας, που αναζητά την ανεξαρτησία της. Μία έχθρα τους θεωρείται από τις μεγαλύτερες στον κόσμο του αθλητισμού.
Ένα παιχνίδι αξίας 2,143 δισεκατομμυρίων ευρώ, μιας και η αξία της Μπαρτσελόνα είναι 1,17 δισ., ενώ εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης 973,80 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η ειδικευμένη ιστοσελίδα transfertmarkt.de.
Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα ήταν οι σύλλογοι με τα υψηλότερα έσοδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν, «ρίχνοντας» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πρώτη θέση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ποδοσφαίρου της Deloitte. H Ρεάλ Μαδρίτης «σκαρφάλωσε» στην κορυφή με 750.9 εκατ. ευρώ (674.6 την περασμένη χρονιά), ενώ η Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε στη δεύτερη από την τρίτη θέση, είχε έσοδα 690.4 ευρώ (648.3 το περασμένο έτος).
Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια, δηλαδή 90 τίτλους, έναν περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πάντως υπερτερεί στα πρωταθλήματα (33 έναντι 25).
Toν Οκτώβριο του 2018, για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2017, υπήρξε "Clasico" χωρίς Μέσι (ήταν τραυματίας) και Κριστιάνο Ρονάλντο (πλέον αγωνίζεται στη Γιουβέντους), αλλά τώρα τουλάχιστον θα δώσει το «παρών» ο διάσημος Αργεντινός.
Ο Μέσι είναι ο ακριβότερος όλων, με εκτιμώμενη αξία 160 εκατ. ευρώ, ενώ τέσσερις παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν... σταματήσει στα 80 εκατ. ευρώ: Βαράν, Κροος, Μάρκο Ασένσιο και Μπέιλ.
Ο Σέρχιο Ράμος θα φτάσει τα 42 "Clasico", ισοφαρίζοντας Πάκο Χέντο, Μανόλο Σαντσίς και Τσάβι Ερνάντεθ, που παραμένουν στην κορυφή των συμμετοχών στην σούπερ αναμέτρηση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση