GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Η βία στις φυλακές δεν είναι "fake news" - Χρειάζονται θεσμικές παρεμβάσεις - ΒΙΝΤΕΟ

«Η βία στις φυλακές δεν είναι fake news, δεν είναι ένα ψέμα, είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο δυστυχώς όχι μόνο δεν έχει επι...

«Η βία στις φυλακές δεν είναι fake news, δεν είναι ένα ψέμα, είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο δυστυχώς όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί αλλά δεν έχει αντιληφθεί καν το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις του στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και σε άλλες περιφερειακές φυλακές», ανέφερε ο κ Σπύρος Καρακίτσος, Πρόεδρος την Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει μία σοβαρή σωφρονιστική και αντεγκληματική πολιτική η οποία να θεμελιώνεται και να βασίζεται σε ένα απλό πρακτικό, βραχυπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό για το τι πρέπει να γίνει και ποιες εθνικές παρεμβάσεις πρέπει να κάνει το υπουργείο και η πολιτεία στις φυλακές. Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο όλο το προηγούμενο διάστημα, ο οποίος χρόνος δόθηκε με τις διατάξεις Παρασκευόπουλου και το νόμο Κοντονή, χάσαμε αυτό το χρόνο», είπε ο κ. Καρακίτσος.

Αναφερόμενος στο Ψυχιατρείο των φυλακών υπογράμμισε:

"Πιστεύουν ότι αν ενισχυθεί το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού με φύλακες θα αλλάξει η κατάσταση; Και είναι και ψέμα αυτό που λένε διότι το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού από τη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν προβλέπει καμία πρόσληψη φύλακα. Ποιος φταίει γι’αυτό; Θα μου επιτρέψετε να πω ότι το όλο θέμα με τη Μαφία του Κορυδαλλού δεν αποκαλύφθηκε με τον υπερκοριό αλλά αποκαλύφθηκε με την τραγική δολοφονία ενός ακόμα κρατουμένου. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι δεν υπάρχει μία συνολική και σοβαρή πολιτική για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα. Γιατί δεν υπάρχει διαχωρισμός κρατουμένων; Αφού υπάρχουν οι υποδομές για να γίνει αυτός ο διαχωρισμός. Και όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν υποδομές λέει ψέματα και σας παραπέμπω σε περσινά και προπέρσινα δελτία τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης επί υπουργίας κ. Κοντονή όπου η αρμόδια Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής πολιτικής ανακοίνωσε αφενός τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος κράτησης, το Κορυδαλλός 2, και αφετέρου ανακοίνωσε περίτρανα ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα αποσυμφορηθούν και θα λειτουργούν μόνο ως φυλακές υποδίκων. Όλα αυτά είναι θεσμικές παρεμβάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει", κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Πηγή: ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση