GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Εισαγγελέων: Το νομοθέτημα είναι πρωτοποριακό αλλά υπάρχουν πολλές αστοχίες

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην πιθανή παραγραφή σοβαρών αδικημάτων, λόγω της μετατροπής ...

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην πιθανή παραγραφή σοβαρών αδικημάτων, λόγω της μετατροπής τους με τον νέο Ποινικό Κώδικα από κακουργήματα σε πλημμελήματα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
“Μετά από 70 χρόνια βίου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα έρχεται ένα νέο νομοθέτημα το οποίο φαίνεται ως πρωτοποριακό, θα έλεγα και εγώ ότι είναι πρωτοποριακό γιατί έχει κάποιες διατάξεις οι οποίες θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όμως παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλές αστοχίες σε αυτό το νομοθέτημα και ιδίως σε αυτόν τον Ποινικό Κώδικα, αστοχίες με την έννοια ότι μετατρέπονται πολλά κακουργήματα σε πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αίσθημα της ατιμωρησίας, το αίσθημα της ανασφάλειας του κοινού και της δημόσιας τάξης”, δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης και σημείωσε:
“Είναι πάρα πολλές οι διατάξεις στις οποίες έχουμε ενστάσεις και θα τις υποβάλουμε στον υπουργό Δικαιοσύνης... Πιστεύω ότι θα εισακουστούμε τουλάχιστον για τα σοβαρά ζητήματα”.
“Αυτή η νομοπαρασκευαστική επιτροπή δεν είναι ένα πρόσφατο δημιούργημα, εδώ ξεκίνησαν πέντε - έξι χρόνια νωρίτερα, έχουν γίνει συζητήσεις των συζητήσεων αλλά ποτέ δεν έβγαινε στην επιφάνεια το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Παρότι εμείς ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αυτά τα σχέδια των νομοθετημάτων το μάθαμε πριν από μία εβδομάδα που δόθηκε στη διαβούλευση... Ο κύριος υπουργός έχει δείξει και δείχνει πνεύμα κατανόησης και πιστεύω ότι αυτά δεν θα τα περάσει. Ήδη για κάποιο αδίκημα που έπεσε στην αντίληψη του για την απιστία σε βάρος του Δημοσίου επικοινώνησε τηλεφωνικά και μου διαβεβαίωσε ότι από κατέγκληση που το έχουν στο σχέδιο θα το κάνει αυτεπάγγελτα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση