GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Times: Τα δρομολόγια του αεροσκάφους του Μαδούρο - Γιατί προσγειώθηκε στην Αθήνα

«Ο Μαδούρο βγάζει χρυσό από τη Βενεζουέλα για να κρατήσει το καθεστώς στη ζωή», αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, όπου κ...

«Ο Μαδούρο βγάζει χρυσό από τη Βενεζουέλα για να κρατήσει το καθεστώς στη ζωή», αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, όπου καταγράφονται αναλυτικά οι διαδρομές του κρατικού αεροσκάφους, γεμάτο με χρυσό, που έκανε στάση και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα, για 4 ώρες.

Το δημοσίευμα συνοδεύει και γράφημα όπου απεικονίζονται όλες οι στάσεις του κρατικού αεροσκάφους του Μαδούρο και αναφέρεται ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά σημεία για το παγκόσμιο εμπόριο χρυσού. Εκεί φαίνεται ότι το Άμπου Ντάμπι , το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα.Μάλιστα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη στάση δεν είναι τυχαία, όπως εκτιμούν οι ελληνικές Αρχές και η πρεσβεία της Βενεζουέλας.

«Το αεροπλάνο θα μπορούσε να επιστρέψει απευθείας από το Άμπου Ντάμπι στο Καράκας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει στάση στην Αθήνα για ανεφοδιασμό», αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το Reuters, η επενδυτική εταιρεία Noor Capital του Άμπου Ντάμπι δήλωσε την 1η Φεβρουαρίου 2019 ότι αγόρασε 3 τόνους χρυσού στις 21 Ιανουαρίου από την κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας και ότι δεν θα αγόραζε περισσότερο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση εκεί.

Η Noor Capital ανακοίνωσε ότι η αγορά αυτή ήταν σύμφωνη με τα «διεθνή πρότυπα και τους ισχύοντες νόμους».

Δεν είναι δυνατόν, αναφέρουν πηγές, να έγινε χωρίς λόγο στάση στην Αθήνα, όταν δεν προκύπτει λόγος ανεφοδιασμού του αεροπλάνου.

Για τη στάση στην Αθήνα το άρθρο των Times αναφέρει ότι:

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι ένα κυβερνητικό αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Jorge Arreaza για κρυφή μεταφορά χρυσού. Το αεροσκάφος Falcon 900, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA, πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη στάση στην Αθήνα στις 2 Μαρτίου μετά την επίσκεψη στο Abu Dhabi.

Η ελληνική αρχή πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι το αεροπλάνο έλαβε άδεια προσγείωσης μόνο για ανεφοδιασμό. To αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Η αντιπολίτευση θεώρησε ότι προσγειώθηκε για να πάρει μία πληρωμή σε ευρώ για μια προηγούμενη παράδοση χρυσού, προτού επιστρέψει στο Καράκας. «Το αεροπλάνο δεν θα είχε προσγειωθεί στην Ελλάδα αν δεν συνέβαινε κάτι», δήλωσε ο José Guerra στο δίκτυο ΣΚΑΪ.

Ο Φρέντι Φερνάρντεζ, πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, διέψευσε τα δημοσιεύματα. «Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας έβγαλε το χρυσό έξω από τη χώρα. Η ιστορία αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης επίθεσης εναντίον της χώρας μας», δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο και όχι τον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό, τονίζει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση