GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

55 μέρες με το βλέμμα στην κάλπη... ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου 55 μέρες με το βλέμμα στην κάλπη, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει κι εμείς απλά...

55 μέρες με το βλέμμα στην κάλπη, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει κι εμείς απλά...
πληρώνουμε...
Οδηγίες προς σκεπτόμενους και επιφυλακτικούς ψηφοφόρους, με την προτροπή μαυρίστε τους!
Πράσινο φως της πλειοψηφίας πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ για την άτυπη συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων (!) για την ενίσχυση του Frontex με 10 χιλιάδες προσωπικό έως το 2027 για τη διαχείριση και τον έλεγχο των κοινών εξωτερικών συνόρων(θεωρητικά). Ο ανανεωμένος (τρομάρα του) ευρωπαϊκός οργανισμός θα έχει επίσης μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά τις επιστροφές και θα συνεργαστεί στενότερα με τις τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών προέλευσης και διέλευσης των μεταναστευτικών ρευμάτων.
Όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου πλύσης εγκεφάλου των αγνοούντων πολιτών, συμφωνώντας σε χρόνο ρεκόρ μόλις 6 μηνών, ο νέος κανονισμός Frontex αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στην ικανότητα της Ένωσης να "προστατεύει" καλύτερα τα εξωτερικά σύνορά της συλλογικά. Η συμφωνία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί επίσημα από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο της ΕΕ.
"Από τώρα και στο εξής ο Οργανισμός θα έχει την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και τις απαραίτητες δεξιότητες για την παροχή αποτελεσματικής και συνολικής υποστήριξης στα κράτη μέλη" μέσω του "καλύτερου ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, του επαναπατρισμού και της συνεργασίας με Τρίτες χώρες", δήλωσε ο δικός μας τρόπος του λέγειν Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι ο νέος ενισχυμένος Frontex θα χρησιμεύσει επίσης για τη "διατήρηση του χώρου Σένγκεν".
Βεβαίως υπάρχουν αντιρρήσεις: Οι πρεσβευτές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σλοβενίας ψήφισαν κατά στην άτυπη συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ένωσης για την ενίσχυση του Frontex με 10 χιλιάδες αντιπροσώπους μέχρι το 2027.
Η συμφωνία, η οποία έλαβε το πράσινο φως των άλλων 25 χωρών, τώρα θα πρέπει να εγκριθεί επισήμως από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο της ΕΕ. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Ιταλία έδωσε μεγάλη σημασία, διότι, όπως έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, η ενίσχυση του Frontex δεν αντικατοπτρίζει την ολιστική προσέγγιση που ζήτησε η Ρώμη, ενώ αφαιρεί τόσο εθνικούς πόρους αλλά και τμήμα του κοινοτικού προϋπολογισμού.
Κι επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες:
1. Μας ετοιμάζουν παντού την εξάπλωση του Ibord Control, που χρηματοδοτήθηκε με € 4,5 εκατομμύρια χωρίς να μας ρωτήσουν, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (λέγε με γιουνγκερ): ένα σύστημα εντοπισμού ψεμάτων που δοκιμάστηκε στα σύνορά της από την Ουγγαρία του Orban.
2. Αστυνομικοί εξοπλισμένοι με φορητούς αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιομετρικές εικόνες προσώπου, μια μεγάλη βάση δεδομένων με βιομετρικά δεδομένα πολιτών όπως και εγκληματιών και αλλοδαπών: είναι το έργο που η ΕΕ πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό για όλα τα κράτη μέλη.
3. Η Rasa Karbauskaite είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της "Biometric Society" που πουλάει την εφαρμογή βιομετρίας, αλλά είναι επίσης και επικεφαλής υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας της Frontex. Είναι λογικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση