GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λοβέρδος: θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου- το ΚΙΝΑΛ τον στηρίζει

«Αθλιότητες, σκευωρία και ασύστολα ψεύδη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος τις κατηγορίες που του απευθύνονται με το πόρισμα της εισαγγελέω...

«Αθλιότητες, σκευωρία και ασύστολα ψεύδη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος τις κατηγορίες που του απευθύνονται με το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. «Πρώτος θα ζητήσω και θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου και θα αντιμετωπίσω τους σκευωρούς ψευδομάρτυρες πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν θα επικαλεστώ τη σκαστή παρανομία και τις αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, σε σύντομη συνέντευξή του στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή, παρουσία σχεδόν όλων των βουλευτών του κόμματος.
Υπογράμμισε ότι: «χρήματα δεν έχω, γι' αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα».
«Στη Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών. Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως. Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων και στις ομιλίες μου στη Βουλή, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας παράλληλα για την τιμολόγηση των τριών συγκεκριμένων φαρμάκων: «Για τα φάρμακα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που μου εισηγήθηκαν ομοφώνως οι αρμόδιες επιτροπές και οι τελικές επιλογές του υπουργείου ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και των ασθενών. Η αθλιότητα της δωροδοκίας έγινε τάχα από άνθρωπο που όμως αποδεδειγμένα δεν γνώριζα όσο καιρό ήμουν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και τον συνάντησα μόνο για μια χειραψία όταν έγινε πρόεδρος το ΣΦΕΕ, ένα μήνα πριν φύγω από το Υπουργείο, στα τέλη Μαρτίου του 2012» είπε και πρόσθεσε: «Ντροπή τους. Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά. Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω. Κάναμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο και διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη».
«Για την αθλιότητα», όπως είπε, «της δήθεν δωροδοκίας» και τη συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Νovartis, K. Φρουζή, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων. Ένα μήνα μετά έφυγα από το υπουργείο. Όμως οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, ότι τον γνώριζα από το 2009. Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail. Δυόμισι χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό. Πολύ καλά μάλιστα. Και το κρύβουν. Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis».
Επίσης υποστήριξε ότι ουδέποτε ήταν συνεργάτης του ο Ν. Μανίας επισημαίνοντας ότι ήταν εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος.


ΚΙΝΑΛ: Στηρίζουμε τον Λοβέρδο-Θα ψηφίσουμε την άρση της ασυλίας του

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι υποκρύπτονται πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες πίσω από την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Ανδρέα Λοβέρδο, εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ, μετά το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis στη Βουλή. Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να συμμαχήσει μαζί του, επιτίθεται στα στελέχη του με μια «χρεοκοπημένη πια σκευωρία» και γνωστοποιεί ότι θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του στελέχους της διότι «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε».
Σε ενημερωτικό σημείωμά του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι αφού «οι “γέφυρες” κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα και ηπροσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων, απέτυχε οικτρά»,«τώρα μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μία ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων».
Επιτιθέμενο στο κ. Τσίπρα αναφέρει πως ο ίδιος«και οι συν αυτώ επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, ”άκουσα”, ”μου είπαν”, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο», ενώ υπογραμμίζει ότι «μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής».
«Μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του», συμπληρώνει και προσθέτει ότι «δεν θα τους περάσει. Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν».
«Ο Σύριζα απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων. Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των Υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων. Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου», υπογραμμίζει.
Τέλος, σημειώνει ότι «οι μεθοδεύσεις και οι ραδιουργίες της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν. Ήδη εξ άλλου η μια μετά την άλλη οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα πάνε στο αρχείο» και επισημαίνει πως «σήμερα στην Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών».
«Αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, και φυσικά ότι ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα», προσθέτει και καταλήγει με την υπενθύμιση ότι επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από την διαφθορά και την σπατάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση