GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκησε η αριστερά στην Ισπανία, όπως όλα τα ΜΜΕ κι όλοι κραυγάζουν;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Πρώτα η εργασία εγγυόταν ελευθερία κι αξιοπρέπεια...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Πρώτα η εργασία εγγυόταν ελευθερία κι αξιοπρέπεια...
Σήμερα σου επιβάλλεται ν' ανταλλάξεις ελευθερία
κι αξιοπρέπεια, για να έχεις περιστασιακή εργασία...»

Ο κύριος Pedro Sanchez είναι ο απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την πολιτική χρεοκοπία που έχουν υιοθετήσει όλα τα φιλελεύθερα κόμματα της κοσμοπολίτικης ευρωπαϊκής "αριστεράς" και η νέα κυβέρνηση -αν γίνει κατορθωτό να σχηματιστεί- θα συνεχίσει να είναι μία ακόμη κυβέρνηση που θα προσφέρει υπηρεσίες στο διευθυντήριο των Βρυξελλών και πιο συγκεκριμένα στο 4ο Ράιχ, που σήμερα συγκυβερνούν μαζί η "μεταρρυθμιστική αριστερά" με τη δεξιά.
Οποιοδήποτε περιθώριο ελλείμματος στον ισπανικό προϋπολογισμό θα χορηγείται μόνον κι επειδή η Μαδρίτη θα προσφέρει υπηρεσίες στη Γερμανία και ως εκ τούτου αυτό το "έλλειμμα" -συνήθως για να εξασφαλίζει μια επιδοματική πολιτική (ότι πιο σκληρό και νεοφιλελεύθερο μέτρο)-, πολιτική συγκρότησης φτωχοκομείων για διατήρηση της κοινωνικής εκτόνωσης, θα είναι προς όφελος της γερμανικής οικονομίας όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Για την οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί υπάρχει ένας και μοναδικός μονόδρομος χωρίς διεξόδους: υποταγή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δυστυχώς την αποσιωπούν, λένε ψέμματα, παραπλανούν ασύστολα χωρίς ίχνος ντροπής όλοι:
1. Για να υπάρξει η παραμικρή αλλαγή των Συνθηκών της Ε.Ε. -ακόμη κι αν έχουμε 27 στις 28 κυβερνήσεις της Ε.Ε. που επιθυμούν αλλαγές-, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΉ ΟΜΟΦΩΝΙΑ όλων των χωρών μελών.
2. Η αλλαγή ανάθεσης της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. και το δικαίωμα εκτύπωσης χαρτιού ως νόμισμα (ευρώ) σε ιδιώτες, σε μια ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία που βάπτισαν "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" (χωρίς να είναι τράπεζα) και που πουλάει με πίστωση και τόκους το τυπωμένο χαρτί στις δικές της τράπεζες, απ' όπου το αγοράζουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., προϋποθέτει ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης.
Δεν χρειάζονται πολιτικοί, οικονομολόγοι, ειδικοί τεχνοκράτες κι αναλυτές για το αυτονόητο, αλλά η αλήθεια που στην εποχή που βασιλεύει το ψέμα είναι πράξη επαναστατική: σε όποια χώρα της Ε.Ε. και με τα όποια εκλογικά αποτελέσματα, τόσο σε εθνικό επίπεδο (σχηματισμό κυβέρνησης χώρας) κι ακόμη περισσότερο στις λεγόμενες ευρωεκλογές για μία ευρώ-"βουλή" χωρίς ΚΑΜΙΑ αποφασιστική δραστηριότητα, οι εξουσίες παραμένουν στα χέρια των τραπεζιτών, του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου.

Σημειώνει χθες ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro:
«Στην Ισπανία κερδίζει η αριστερά, αλλά πλειοψηφία δεν υπάρχει.
Sanchez: "Νικήσαμε την οπισθοδρόμηση, θα σχηματίσουμε φίλο-Ευρωπαϊκή κυβέρνηση"
Φίλο-Ευρωπαϊκή κυβέρνηση: ιδού η οπισθοδρόμηση.
Οι συνήθεις ανοησίες της φούξια αριστεράς, που εγκατέλειψαν τον διεθνισμό για χάρη του φιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού.»

Αμέσως μετά την "επιτυχία" στις πρόωρες εκλογές ο Pedro Sanchez, δηλώνει: «Αποδείξαμε στην Ευρώπη και τον κόσμο ότι μπορούμε να πράξουμε. Η Ισπανία έχει δείξει σε όλους, σ' αυτή την ψηφοφορία, ότι οι ιδέες και οι προτάσεις των προοδευτικών μπορούν να νικήσουν τον ολοκληρωτισμό, τον ρατσισμό και τη δεξιά. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές και μαζί μας κέρδισε η δημοκρατία και η Ευρώπη, κέρδισε το μέλλον. Ενώ το παρελθόν και η οπισθοδρόμηση ηττήθηκαν».
Δηλαδή, αν το προβεβλημένο σ' ολόκληρη την Ε.Ε. ενόψει ευρωεκλογών "αντιφασιστικό" Μέτωπο "Από τον Τσίπρα ως τον Μακρόν" πλειοψηφήσει στη λεγόμενη "ευρωβουλή" θα έχουμε αλλαγές στην Ευρώπη; Θα υπάρξουν κυβερνήσεις σε όλες τις 28 χώρες της Ε.Ε. που αφαιρέσουν το παραχωρηθέν δικαίωμα διαχείρισης της ευρωπαϊκής οικονομίας στη λεγόμενη Ε.Κ.Τ., αλλαγής των Συνθηκών, υπεράσπισης της εργατικής τάξης, θα θέσουν τέλος στην ασυδοσία των πολυεθνικών, των πολέμων και τις πωλήσεις όπλων, των φονικών εμπάργκο στην Κούβα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το Ιράν, τη Συρία τη Βενεζουέλα;
Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού, της φαιδρότητας, της παραπλάνησης των λαών.

Βοά η Ισπανία, για παράδειγμα, όσον αφορά τη σύζυγος του "αριστερού" Pedro Sanchez ειδικεύεται στις "χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ".
Η Ισπανίδα "Μισέλ Ομπάμα"  (La 'Michelle Obama' española), όπως χαρακτηρίζουν τη σύζυγο του "σοσιαλιστή" Pedro Sanchez, που είναι πολύ βαθιά δικτυωμένη στη μεγάλη μπίζνα των ΜΚΟ και της λαθρομετανάστευσης.
Η Begona Gomez εργάζεται (τρόπος του λέγειν η "εργασία") επισήμως ως μάνατζερ για την ανεύρεση χρηματοδοτήσεων στις ΜΚΟ που έχουν "αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό" χαρακτήρα και "προσφέρουν έργο περισυλλογής, περίθαλψης, ένταξης" των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
"Begoña es experta en Marketing y en captación de fondos para ONG's"... γράφει το βιογραφικό της. Σε απλά ελληνικά "Η Begona είναι εξειδικευμένη στο Μάρκετινγκ για την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων για τις ΜΚΟ".
Έχει τεράστιο ενδιαφέρον η επίσημη "εργασιακή" σχέση της Ισπανίδας "Μισέλ Ομπάμα" ως "Συμβούλου συγκέντρωσης κεφαλαίων" με τις "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ κολοσσούς της "αλληλεγγύης" του "φιλάνθρωπου" Σόρος:
- Oxfam Intermón
- Aministía Internacional
- Anesvad 
Όπως τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσης επαγγελματική της σταδιοδρομία στη γερμανική Deutsche Bank (τι σύμπτωση!), την Old El Paso (της General Mills), την Ono.
Σήμερα είναι διευθύντρια της Task Force για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης: Universidad Complutense de Madrid.

Στα ίδια επίπεδα η διαφθορά των δήθεν "αριστερών" Podemos που καταποντίστηκαν, του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που λες και διέφυγε κάθε αναφορά του Τσίπρα σ' αυτό...
Τόσο με το Σαλέ αξίας 540.000€ που αγόρασε ο σιωνιστής ηγέτης των «αγανακτισμένων» Podemos... όσο και με τα κεφάλαια που καταβρόχθισαν από τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, για να λειτουργήσουν ως δήθεν μοχλός δημοσίων διεθνών σχέσεων στην Ευρώπη.
Ας επιστρέψουμε στις ισπανικές εκλογές κι ας αναρωτηθούμε;
- Στ' αλήθεια νίκησε η αριστερά στην Ισπανία;
- Οι Ισπανοί σοσιαλιστές μπορούν και θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το πρόσφατο παρελθόν τους, που τους κατέταξε σε ένα από τα πιο διεφθαρμένα "σοσιαλιστικά" κόμματα του πλανήτη;
Ο Pedro Sanchez, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανόν να του δοθεί από την Γερμανία το περιθώριο υπέρβασης του προϋπολογισμού μόνον και μόνον γιατί το Βερολίνο είναι ο κύριος εξαγωγέας στη Μαδρίτη κι αυτό εξυπηρετεί τη γερμανική οικονομία.
Δηλαδή, η όποια "αριστερή" κυβέρνηση της Μαδρίτης -όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα- θα είναι φίλο-Ευρωπαϊκή κι αυτό σημαίνει λιτότητα και νεοφιλελευθερισμό, που σήμερα θα κρύβεται στα φουστάνια του "αντιφασισμού" κι αντιμετώπισης της "ακροδεξιάς".
Ποιους εξυπηρετεί ο σημερινός "αντιφασισμός";
Πολλάκις το έχουμε επισημάνει και πολλά χρόνια πριν ο Leonardo Sciascia:
«Το πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να συναντήσει, είναι αυτό του σημερινού αποκλειστικού μαχητικού αντιφασίστα που χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που δεν ταυτίζονται μαζί του».

Γράφει ο Pier Paolo Pasolini πριν 45 ολόκληρα χρόνια:
«Αναρωτιέμαι, αγαπητέ Alberto, αν αυτός ο θυμωμένος αντιφασισμός που βρίσκει σήμερα, με τελειωμένο τον φασισμό, διέξοδο εκτόνωσης στις πλατείες, δεν είναι κατά βάθος ένα όπλο αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη σε βάρος των φοιτητών και των εργαζομένων για να περιορίσει την αμφισβήτηση. Για να ωθήσουν τις μάζες να πολεμήσουν έναν ανύπαρκτο εχθρό, ενώ ο σύγχρονος καταναλωτισμός έρπει ύπουλα, διεισδύει και διαφθείρει την ήδη ετοιμοθάνατη κοινωνία».
Επιστολή του Pier Paolo Pasolini στον Alberto Moravia,
"Incontro con..." [Συνάντηση με...],
Rubrica Rai 1973, μεταδόθηκε από Rai Storia
Για το τι είδους "αριστερά" είναι αυτή της Ισπανίας και το "αντιφασιστικό-ακροδεξιό" μέτωπο στην Ευρώπη "Από τον Μακρόν ως τον Τσίπρα", μπορούμε να το διαπιστώσουμε με απλά παραδείγματα εξωτερικής πολιτικής.
Η σοσιαλιστική εφημερίδα ‘El Pais’, προσκείμενη στον Sanchez, επισημαίνει: «Το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα βρήκε στο πρόσωπο του σοσιαλιστή Pedro Sanchez έναν από τους πιο περήφανους υποστηρικτές μέσα στην Ε.Ε... (...) Η διοίκηση Trump άσκησε πιέσεις ώστε να διακοπούν κάθε είδους σχέσεις με τον Maduro».
Πολύ καλές οι θεατρικές παραστάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στο επιχειρούμενο αμερικανικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα... Όμως, ποτέ η κυβέρνηση Τσίπρα δεν στήριξε τη νόμιμη και συνταγματική κυβέρνηση του Μαδούρο, παρά το επικοινωνιακό παιχνίδι των ΜΜΕ που έθεταν έναν φερετζέ "αριστεροσύνης".
Το είχαμε αναδείξει 5 Φλεβάρη 2019 [Βλέπε σε: Οι παιδόφιλοι επίσκοποι, η "μεταρρυθμιστική αριστερά"... πέρασαν στην επίθεση!].
Τότε στη Σύνοδο των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι ένα τεράστιο κι ηχηρό χαστούκι στην ανεπάγγελτη "αριστερή" Μογκερίνι. Η Μογκερίνι επικεφαλής 27 πειθήνιων υπουργών, μεταξύ αυτών κι ο αυτοαποκαλούμενος "κομμουνιστής" Κατρούγκαλος, βρίσκουν απέναντί τους την 28η χώρα. Η Ιταλία θέτει βέτο κι η πολυπόθητη απόφαση εναντίον του Μαδούρο πάει περίπατο.
Άλλωστε το ομολογεί κι ο ίδιος ο Κατρούγκαλος, που συντάχθηκε πλήρως με μια μεσοβέζικη πρόταση-καταδίκη της Σουηδής ΥΠΕΞ, αλλά το βέτο της Ιταλίας τους άφησε στα κρύα του λουτρού.
Μόλις σήμερα ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Δουζίνας [Γνωστός υπέρμαχος του δικαιώματος των Σκοπιανών να ονομαστούν Μακεδονία και να αναγνωρίσει η Ελλάδα Μακεδονική Εθνότητα και γλώσσα... Βλέπε: Historic deal on shared Macedonian identity must be honoured], επισημοποίησε τη διαχρονική θέση του κυρίου Τσίπρα σε όλα τα διεθνή φόρουμ κι οργανισμούς [Βλέπε σε: Με εκπρόσωπο του επίδοξου πραξικοπηματία Γκουαϊδό συναντήθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ].
Κοινές οι θέσεις της κοσμοπολίτικης ευρωπαϊκής "αριστεράς" των τραπεζιτών σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για το 4ο Ράιχ.
5 Ιούνη 2019 ο νεοναζί Petro Poroshenko, που εγκαθίδρυσε με πραξικόπημα στην Ουκρανία η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισκέπτεται τον "αριστερό" Pedro Sanchez:  «ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσφερε πλήρεις εγγυήσεις για την κυριαρχία της Ουκρανίας και επέκτεινε τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, δίνοντας πλήρη στήριξη στην ευρώ-ατλαντική πορεία της Ουκρανίας»... δηλώνει περήφανος ο νεοναζί μαριονέτα της Ε.Ε.
Від прем’єр-міністра Королівства Іспанія @sanchezcastejon отримав абсолютно чітку підтримку суверенітету та територіальної цілісності та незалежності України. А також – підтримки позиції продовження санкцій проти РФ, підтримки євроатлантичних амбіцій України


Αντίστοιχη δεν ήταν η στάση της "πρώτη φορά αριστερά" στην Ελλάδα;
Όταν ο Ε. Βενιζέλος επισκέφθηκε την Ουκρανία -πρώτος Ευρωπαίος μετά το φασιστικό πραξικόπημα- οι "κεραυνοί" και τ' αναθέματα του Τσίπρα για σχέσεις με το "ναζιστικό καθεστώς" είχαν ξεπεράσει τα εσκεμμένα.
Κατόπιν η επίσημη Ελλάδα έγινε πυλώνας στήριξης του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβο, σε σημείο να προσφέρουμε δωρεάν περίθαλψη κι αποκατάσταση στους τραυματίες νεοναζί στα ελληνικά νοσοκομεία.

«Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας οφείλουν ν' αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες»... βροντοφώναξε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Αμέσως ανταποκρίθηκε ο "σοσιαλιστής" Sanchez κι ο "αριστερός ριζοσπάστης" Τσίπρας. Μία ακόμη σύμπτωση απόψεων.
Στο θέμα των λαθρομεταναστών και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Μέρκελ εναντίον της νέας ιταλικής κυβέρνησης, βρήκε ενωμένους στο πλευρό της τον "σοσιαλιστή" Sanchez και τον "αριστερό ριζοσπάστη" Τσίπρα... που δέχθηκαν να μετατρέψουν τις χώρες τους σε αποθήκες ψυχών, φθηνού εργατικού κρέατος σκλάβων για να επιλέγουν οι βορειοευρωπαίοι

Νίκησε λοιπόν η "αριστερά" του Sanchez που δηλώνει μετά τη "νίκη": «Η Ισπανία έδειξε σε όλους, σ' ολόκληρο τον κόσμο, μ' αυτή την ψήφο, πως οι προοδευτικές ιδέες μπορούν να νικήσουν την απολυταρχία, το ρατσισμό, τη δεξιά».
Πως; Με τις παραπάνω πολιτικές που αποτελούν διατεταγμένη υπηρεσία στους τραπεζίτες;
Ας μην μας εκπλήξει αν σε επόμενες εκλογές στην Ισπανία βρεθούν στην κυβέρνηση οι νοσταλγοί του Φράνκο, που άλλωστε υπηρετούν κι αυτοί τους τραπεζίτες αλλά ίσως να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και πάντα για τις ανάγκες του υπερεθνικού κεφαλαίου ίσως και πιο φιλολαϊκοι.
Όπως οι τραπεζίτες έστειλαν "αδιάβαστη" τη δεξιά κι επέλεξαν την κοσμοπολίτικη "αριστερά" για να εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους... όλα είναι πιθανά να συμβούν αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση