GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

''ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΛΑΒΙΚΑ'' κατέθεσε καθηγήτρια σε δίκη για την ακύρωση φιλοσκοπιανού σωματείου

Αίσθηση έχει προκαλέσει αυτό που ακούστηκε χθες στο Πρωτοδικείο Σερρών, για την υπόθεση της ακύρωσης του καταστατικού του φιλοσκοπιανού σ...

Αίσθηση έχει προκαλέσει αυτό που ακούστηκε χθες στο Πρωτοδικείο Σερρών, για την υπόθεση της ακύρωσης του καταστατικού του φιλοσκοπιανού σωματείου, ότι δηλαδή στις Σέρρες μιλούν σλαβικά.
Το σωματείο για τα Μακεδονικά έθιμα και λοιπά έχει αναγνωρισθεί εδώ και καιρό με… περίεργη αποστολή και σκοπό και όταν ο Εισαγγελέας κλήθηκε να το εξετάσει, φαίνεται πως ήρθε αντιμέτωπος με κάποιους κινδύνους εντός και εκτός εισαγωγικών.
Ο Εισαγγελέας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ακυρώσει το καταστατικό αυτού του σωματείου για εθνικούς λόγους και γι’ αυτό το λόγο κάλεσε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.
Ο δικηγορικός σύλλογος έκανε πρόσθετη παρέμβαση διά του προέδρου κ. Καρίπογλου υπέρ της πρότασης του κ. Εισαγγελέα για ακύρωση του καταστατικού αυτού του σωματείου, ενώ πρόσθετη παρέμβαση έκανε και η Παμμακεδονική Ομοσπονδία των Μακεδονικών Σωματείων.Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες, εξετάσθηκαν όλοι οι μάρτυρες.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης του φιλοσκοπιανού σωματείου εμφανίσθηκαν ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και μια καθηγήτρια γλωσσολογίας από την Αθήνα.
Πρόκειται για την κ. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Aναπληρώτρια Kαθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κ. Ιωαννίδου είναι μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη στην επταμελή επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση Ελλάδας & Σκοπίων για την αλλαγή βιβλίων των δύο χωρών.
Στην ερώτηση του κ. Καρίπογλου «τι γλώσσα μιλούν οι Σερραίοι στον κεντρικό δρόμο της πόλης» η κ. Ιωαννίδου απάντησε πως μιλούν Σλαβικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση