GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διαφθορά στο Περού: η χώρα όπου οι πολιτικοί δεν λένε ποτέ όχι

Τέλος στην ζωή του έβαλε ο πρώην Πρόεδρος του Περού ο Αλάν Γκαρσία (φωτο), λίγο πριν τον συλλάβει η αστυνομία για το σκάνδαλο διαφθοράς O...

Τέλος στην ζωή του έβαλε ο πρώην Πρόεδρος του Περού ο Αλάν Γκαρσία (φωτο), λίγο πριν τον συλλάβει η αστυνομία για το σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht, ενώ στην εντατική είναι κι ένας άλλος πρώην Πρόεδρος της χώρας ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για τον ίδιο λόγο.
Το Περού, όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα, είναι η χώρα στην οποία οι πολιτικοί δεν μπορούν να πουν όχι στην διαφθορά.
Κατά την δεκαετία του '90 σκάνδαλο διαφθοράς έπληξε την τότε κυβέρνηση και είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθούν 200 αξιωματούχοι.
Το 2004 διεξαγόταν έρευνα για το αν ο τότε πρόεδρος Αλεχάντρο Τολέδο είχε δωροδοκηθεί με 30 εκατομμύρια δολλάρια από την βραζιλιάνικη εταιρεία Odebrecht για τον δρόμο που θα κατασκεύαζε και θα συνέδεε το Περού με την Βραζιλία. Τελικά, ο Τολέδο έλαβε 20 εκατομμύρια και το έσκασε στις στις ΗΠΑ.
Από το 2006 ως το 2011, τότε που ήταν Πρόεδρος ο Αλάν Γκαρσία, ήταν η καλύτερη περίοδος της εταιρείας, καθώς δισεκατομμύρια δόθηκαν σε έργα της, όμως έξι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οδηγήθηκαν στην φυλακή για δωροδοκίες ύψους 8 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση