GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το τελευταίο Πάσχα της στον Θεολόγο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με αφορμές όπως το Πάσχα, οργάνωνε τα πιο ωραία γλέντια, ειδικά εκείνα που φιλοξενούσε το όμορφο σπίτι της στον Θεολ...

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με αφορμές όπως το Πάσχα, οργάνωνε τα πιο ωραία γλέντια, ειδικά εκείνα που φιλοξενούσε το όμορφο σπίτι της στον Θεολόγο.
Είναι γνωστό πως η Ελληνίδα σταρ είχε πολύ στενή σχέση με τη θρησκεία. Συνήθως οι παραστάσεις της ολοκληρώ­νονταν την Κυριακή των Βαΐων και στη συνέχεια αναχωρούσε για τον Θεολόγο, το αγαπημέ­νο εξοχικό καταφύγιο της, που αγόρασε τη δεκαετία του 1970.
Στο συγκεκριμένο σπίτι έζησε πολλές ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Έκανε το πρώτο Πάσχα με το γιο της, Γιάν­νη, αλλά είδε και το σπίτι άδειο μετά το Πάσχα του 1975, όταν πήγε εκεί για μια φωτογράφη­ση με τον Κλεισθένη, καθώς ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μετά το διαζύγιό τους είχε πάρει όλο τον οικιακό εξοπλισμό! 
Πάντως, τα περισσότερα Πάσχα στον Θεολόγο συνδύαζαν κατάνυξη και γλέντια την Κυριακή του Πάσχα. Η Αλίκη ακολουθούσε όλο το τυπικό κατα­νυκτικό της Μεγάλης Εβδομάδας παρακολουθώντας τις λειτουργίες, επίσης νήστευε αυστηρά. 
Ένα από τα τελευταία μεγάλα πασχαλινά γλέντια που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Θεολόγο ήταν αυτό του 1992. Η Αλίκη φιλοξενούσε το σύντροφό της Κώστα Σπυρόπουλο, το ζεύγος Ερρίκου Ανδρέου - Νό­ρας Βαλσάμη και φυσι­κά τον αδελφό της Τάκη Βουγιουκλάκη. 
Η Αλίκη πέρασε και το τελευταίο της Πάσχα στον θεολόγο με ελά­χιστα αγαπημένα της πρόσωπα. Δεν ήταν ιδι­αίτερα ευδιάθετη και παραπονιόταν για κάποιες ενο­χλήσεις στην κοι­λιά, ενώ είχε και χαμηλό πυρετό. Το Πάσχα έπεσε στα μέσα Απριλίου και αμέσως μετά η Αλίκη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη γιατί είχε παραστάσεις στη «Μελωδία της ευτυχίας». Η τελευταία παρά­σταση της ήταν δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα του 1996 στις 28 Απριλίου.
Η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή και διέκοψε αιφνιδιαστικά την παρά­σταση. Οι πρώτες εξετάσει ήταν πολύ ανησυχητικές. Μετά από δύο σύντομα ταξίδια σε Γερμανία και Αμερι­κή τα οικεία της πρόσωπα γνώριζαν πως η κατάσταση δεν ήταν αναστρέψιμη. Δεν υπήρχε περιθώριο ελπί­δας και αισιοδοξίας. Η Αλίκη μετά την επιστροφή της από την Αμερική εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο όπου και πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων το πρωί της 23ης Ιουλίου 1996 χτυπημένη από τον καρκίνο.

Πηγή: Λοιπόν

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση