GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θανατική ποινή για 16 άτομα που φέρεται να έκαψαν ζωντανή μαθήτρια στο Μπαγκλαντές

Αντιμέτωπα με τη θανατική ποινή είναι 16 άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία μίας 19χρονης μαθήτριας, την οποία έκαψαν ζωντανή αφού κ...

Αντιμέτωπα με τη θανατική ποινή είναι 16 άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία μίας 19χρονης μαθήτριας, την οποία έκαψαν ζωντανή αφού κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση.

Τα 16 άτομα περιέλουσαν τη 19χρονη Νουσράτ Τζαχάν Ράφι με κηροζίνη και στη συνέχεια της έβαλαν φωτιά, αφού πρώτα την είχαν παρασύρει στην ταράτσα του σχολείου στην Ντάκα του Μπαγκλαντές με το πρόσχημα ότι η φίλη της έχει δεχθεί επίθεση. Η κοπέλα πέθανε πέντε ημέρες μετά την επίθεση ενώ για το περιστατικό συνελήφθησαν 16 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν με την εσχάτη των ποινών.

Η 19χρονη κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του σχολείου την κάλεσε στο γραφείο και εκεί προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση αγγίζοντάς την απρεπώς αρκετές φορές. Η μαθήτρια πήγε κατευθείαν σπίτι της όπου εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό και στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε τον διευθυντή. Ένας αξιωματικός κατέγραφε στο κινητό του την κατάθεσή της και το βίντεο διέρρευσε με αποτέλεσμα η κοπέλα να γίνει στόχος. Άνδρες διαδήλωναν υπέρ του διευθυντή, ενώ η κοπέλα κλείστηκε σπίτι δεχόμενη επικρίσεις από τη γειτονιά και την κλειστή κοινωνία. Ωστόσο, στις 6 Απριλίου έπρεπε να πάει στο σχολείο για εξετάσεις και επειδή φοβόταν, ζήτησε από τον αδερφό της να πάει μαζί της. Όμως, τον εμπόδισαν να περάσει την είσοδο και λίγο αργότερα το κορίτσι οδηγήθηκε στην ταράτσα όπου μαθήτριες ντυμένες με μπούργκα την εκβίασαν να αποσύρει τις κατηγορίες. Όταν εκείνη αρνήθηκε την έδεσαν και αφού την περιέλουσαν με βενζίνη την έκαψαν.

Η 19χρονη που έφερε 80% εγκαύματα, υπέκυψε πέντε μέρες μετά και αφού είχε καταθέσει τι της είχε συμβεί, ενώ η αστυνομία συνέλαβε 16 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στον θάνατό της.

Φέρεται να είχαν εντολές να της επιτεθούν. Σύμφωνα με την έρευνα, ο διευθυντής τους είχε δώσει εντολή να πιέσουν τη Ράφι να αποσύρει τις κατηγορίες και αν δεν το δεχόταν, να τη σκότωναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση