GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; 6 γυναίκες κρατούν στα χέρια τους την Άμυνα της Γηραιάς Ηπείρου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, οι 6 χώρες που που ξοδεύουν τα περισσότερα για την Άμυνα έχουν αναθέσει τα αρμόδια υπουργεία σε ...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, οι 6 χώρες που που ξοδεύουν τα περισσότερα για την Άμυνα έχουν αναθέσει τα αρμόδια υπουργεία σε γυναίκες.
Πρόσφατα,η Penny Mordaunt (Πένι Μορντόντ) έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.
Μέχρι τον περασμένο μήνα ήταν υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και τώρα αντικατέστησε τον Γκάβιν Γουίλιαμσον ο οποίος κατηγορήθηκε για διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ενώ η ίδια συνεχίζει να είναι και υπουργός Ισότητας.
Στην Γερμανία υπεύθυνη για την Άμυνα είναι η Ursula von der Leyen (Ούρσουλα φον ντε Λέγιεν) εκλεκτή της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στην αντίστοιχη θέση στην Γαλλία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στα θέματα άμυνας στην ήπειρο είναι εδώ και 2 χρόνια η Florence Parly.
Επίσης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία έχουν αναθέσει την Άμυνα σε γυναίκες και στην Ελβετία που είναι στην 10η θέση ανέλαβε τον περασμένο χρόνο η Viola Amherd υπουργός Άμυνας.
Αυτό ξεκίνησε πριν από 20 χρόινα τουλάχιστον με την Νορβηγία όπου γυναίκες είχαν αναλάβει το υπουργείο Άμυνας από το 1997 ως το 2017.
Όμως, οι ΗΠΑ και η Κίνα που είναι πρώτες παγκοσμίως σε αυτό τον τομέα δεν έχουν αναθέσει ακόμα την Άμυνα τους σε κάποια γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση