GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η πρώτη γυναίκα εκφωνήτρια ειδήσεων του BBC - ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη γυναίκα που εκφώνησε ειδήσεις στην τηλεόραση του BBC έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Η Ναν Γουίντον, της οποίας το πραγμα...

Η πρώτη γυναίκα που εκφώνησε ειδήσεις στην τηλεόραση του BBC έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Η Ναν Γουίντον, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Νάνσι Γουίγκιντον, άρχισε να διαβάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις το απόγευμα και τα σαββατοκύριακα τον Ιούνιο του 1960.

Πέθανε στο νοσοκομείο την 11η Μαΐου και αφού είχε πέσει στο σπίτι της στο Μπρίντπορτ του Ντόρσετ.

Τα "αφεντικά" του BBC είχαν αποκαλέσει "πείραμα" την τοποθέτησή της στην εκφώνηση των ειδήσεων αλλά θεωρείτο πολύ σοβαρή ώστε να ξεπεράσει όλους τους προκατειλημμένους στα Μέσα που ισχυρίζονταν ότι οι γυναίκες είναι πολύ επιπόλαιες για να επικοινωνούν σοβαρές ειδήσεις. Τη μετέθεσαν έπειτα από επτά δελτία καθώς δημοσκόπηση έδειξε ότι οι τηλεθεατές θεωρούσαν μη αποδεκτή την ανάγνωση των βραδινών ειδήσεων από γυναίκα.

Σε συνέντευξή της στην Daily Mail, το 1964, είχε πει ότι είχε δεχθεί την προκατάληψη και τον φυλετικό διαχωρισμό στο έπακρο. "Στην Ιταλία και την Ισπανία έχουν εκφωνήτριες ειδήσεων που είναι όμορφες και σέξι επίσης. Εμείς το φοβόμαστε αυτό εδώ" είχε πει η Γουίντον.

Nan Winton, the BBC's first female newsreader, has died at the age of 93. pic.twitter.com/sEeWkPQCBN

— BBC Archive (@BBCArchive) May 21, 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση