GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Την Ελλάδα των πολλών δεν μπορεί να την κάνει πραγματικότητα καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση - BINTEO

«Η ελπίδα και η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικ...

«Η ελπίδα και η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Επισήμανε ότι ο λαός «πρέπει να έχει στήριγμα και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ», ενώ ταυτόχρονα με «ισχυρό ΚΚΕ παντού» μπορεί να ανοίξει «ο δρόμος του λαού με την εξουσία στα δικά του χέρια».

Μίλησε για «κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αντιλαϊκό σενάριο» και πρόσθεσε ότι «αυτό το έργο πρέπει να κατέβει μια ώρα αρχύτερα, και στη θέση των σημερινών άθλιων πρωταγωνιστών, να ανέβει ο λαός μας, και το σενάριο να είναι οι πραγματικές ανάγκες του».

Είπε ότι η αντιπαράθεση για το ποιός δουλεύει για το κεφάλαιο και ποιός τρέχει να υλοποιήσει τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ δεν αφορά τον λαό.

Σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευση τους στα κύρια ζητήματα και πως καλούν τον λαό «και με την ψήφο του την Κυριακή» να θεωρήσει «ξεχασμένα όσα έχασε στην κρίση και να τους χαρίσει τα κλεμμένα».

Πρόσθεσε ότι ακόμα και όσα προεκλογικά τάζουν είναι υπό αίρεση καθώς «οδεύουμε διεθνώς προς νέα καπιταλιστική κρίση» που μαζί με τους οξυμένους ανταγωνισμούς οπωσδήποτε θα επιδράσει «στην όποια ανάκαμψη στην Ελλάδα, (και) τα πράγματα για το λαό μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αν δεν αποφασίσει να τους πάρει αμπάριζα όλους αυτούς και το σύστημά τους».

Τόνισε, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για την κατάσταση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ότι «δεν υπάρχει μικρότερο κακό» και ότι κάθε φορά επιλογή αυτού που εθεωρείτο τέτοιο, οδηγούσε «σε ένα μεγαλύτερο».

«φτάσαμε στις παροχές ψίχουλα όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφάλαιο και θέλει να του πει ο λαός κι ευχαριστώ! Κι αυτό το ευχαριστώ, αν γίνει και ψήφος, θα είναι η έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης»τόνισε.

«Μπορεί ο Τσίπρας να παρουσιάζει σαν όραμα του ΣΥΡΙΖΑ την "πατρίδα των πολλών", στην οποία δήθεν "οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα", η "παιδεία και η υγεία είναι καθολικό δικαίωμα", "οι νέοι μπορούν να ονειρεύονται" και άλλα τέτοια ποιητικά όμως στην Ελλάδα της τετράχρονης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «πατρίδα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τη ΝΔ, είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των ελίτ, που και οι δύο υπηρετούν, έστω με διαφορετικό στυλ, με διαφορετική φρασεολογία».

«Και στην Ελλάδα και παντού, υπάρχουν δυο πατρίδες που βρίσκονται σε ανειρήνευτη σύγκρουση μεταξύ τους. Από τη μία, είναι η πατρίδα της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού, που με τους κόπους του φτιάχνει ό,τι βλέπουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο. Από την άλλη, είναι η πατρίδα μιας χούφτας εκμεταλλευτών - παράσιτων που χωρίς να προσφέρουν τίποτα τσεπώνουν όλο τον πλούτο, που όταν τους συμφέρει, παίρνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν σε «άλλες πατρίδες» ή σηκώνουν στα καράβια τους άλλες ξένες σημαίες γιατί αυτό συμφέρει τα κέρδη τους. Αυτών την "πατρίδα" ταΐζουν με την πολιτική τους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι υπόλοιποι» τόνισε.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια ότι «Ελλάδα και Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Έξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους λαούς σε κάθε χώρα να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν».

«Την Ελλάδα των πολλών, δεν μπορεί να την κάνει πραγματικότητα, καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως και αν ονομάζεται»είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα των πολλών" μπορεί να γίνει «μέσα από την πάλη των πολλών» ενώ «για να δυναμώσει αυτή η προοπτική χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Είπε ότι ούτε «οι δήθεν προοδευτικές συμμαχίες ενάντια στην ακροδεξιά του Τσίπρα ούτε οι κορώνες ενάντια στον λαϊκισμό του Μητσοτάκη μπορούν να κρύψουν, πως και οι δύο, προσκυνούν την ΕΕ που είναι αντιδραστική, γιατί είναι καπιταλιστική ένωση».

Ανέφερε ότι δεν είναι πρόοδος "το ελάχιστο" για τους πλέον εξαθλιωμένους, ούτε η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ούτε ο ευρωστρατός, οι βομβαρδισμοί στη Συρία και οι "Μόριες", ούτε ο αντικομμουνισμός της ΕΕ "στον οποίο προσχώρησε και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή Τσίπρα".

«Αυτή την υπογραφή πρέπει να την πληρώσουν ακριβά. Τα παιδιά, τα εγγόνια αγωνιστών, κομμουνιστών, δεν μπορούν να αποδεχτούν με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, όλη αυτή την προπαγάνδα που ήταν γραμμένη πάνω στη δικαστική απόφαση που έστελνε στις φυλακές, στις εξορίες, στο εκτελεστικό απόσπασμα τότε, τους πατεράδες, τους παππούδες τους. Που με αυτή στήθηκαν στον τοίχο ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Πλουμπίδης, χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, καταδικάστηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος σαν σήμερα πριν 14 χρόνια, έφυγε από τη ζωή» πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και η δήθεν αριστερή του ΣΥΡΙΖΑ στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη. Με τις αντιλαϊκές αποφάσεις που κατά 90%, όλοι μαζί ψήφισαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σημείωσε ότι «στις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ χωράνε όλοι: Από τον Τραμπ που στηρίζεται από την Κου Κλουξ Κλαν, που δολοφονεί μετανάστες, μέχρι τον Νετανάχιου του Ισραήλ, που δολοφονεί εγκύους και μικρά παιδιά» πρόσθεσε ότι «"Προοδευτική συμμαχία" δε γίνεται με τους δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη, που σαν σήμερα πριν 56 χρόνια δέχθηκε την άνανδρη επίθεση στη Θεσσαλονίκη, από τους εγκάθετους του παρακράτους και των Αμερικάνων».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «πολλά νέα παιδιά ψηφίζουν ΚΚΕ για να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Γιατί ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται ούτε με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη ΝΔ ούτε με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ».

«Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία. Γιατί το προοδευτικό, το σύγχρονο, το καινοτόμο, δεν είναι να αποδέχεσαι τα πράγματα όπως έχουν» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους «προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους στις κυβερνήσεις, στους δήμους και τις Περιφέρειες».

«Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, πάρτε τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα τον δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί αυτό σήμερα είναι το προοδευτικό και σύγχρονο. Η "Ελλάδα των πολλών" είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας στην ομιλία του «προχωράμε με το δίκιο μας, τη δύναμή μας, την καρδιά μας. Για μια μεγάλη νίκη του λαού με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Στην αποψινή συγκέντρωση του ΚΚΕ απηύθυναν χαιρετισμό οι Μάρκο Ρίτσο, γγ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλίας, Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Σεμίνα Διγενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση