GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο Νίκος Γιαννής;

Γράφει ο Νίκος Γιαννής , υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Αυτό το ερώτημα το άκουσα να θέτει μια κυρία στους γύρω της κρατ...

Γράφει ο Νίκος Γιαννής,
υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Αυτό το ερώτημα το άκουσα να θέτει μια κυρία στους γύρω της κρατώντας το πρόγραμμα μιας εκδήλωσης στην οποία ήμουν ομιλητής, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, μαζί με εκλεκτούς συνυποψηφίους ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων.
Επιτρέψτε μου να συστηθώ εν συντομία: Είμαι, νομικός, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών, πατέρας 4 παιδιών, που τους τελευταίους μήνες ξεκινώντας από τον τόπο καταγωγής του, την Ήπειρο, γυρίζει όλη την Ελλάδα και μιλά με τους συμπολίτες, συζητώντας για την Ευρώπη και διεκδικώντας την ψήφο τους για να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους μου, που ζητούν από τους εκλογείς να τους στείλουν στις Βρυξέλλες, εγώ είμαι ήδη εκεί. Έχω ζήσει 14 χρόνια στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιστρέφω στην Ελλάδα μέσα από την υποψηφιότητά μου, γιατί πιστεύω ότι στις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνθρωποι σαν και μένα δεν μπορούν να μείνουν αδρανείς. Είμαι υποψήφιος γιατί ξέρω, θέλω και μπορώ να προσφέρω.
Ξέρω καλά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει, έχει διδάξει και πιστεύει βαθιά στο ευρωπαϊκό σχέδιο υποστηρίζοντας το ενεργά επί 30 χρόνια. Σίγουρα αυτή η εμπειρία μπορεί να συντελέσει θετικά, αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται και πίστη στην ευρωπαϊκή ενότητα και ισχυρή θέληση.
Θέλω πολύ να είμαι στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, ειδικά τώρα που πρέπει να κάνουμε το ποιοτικό άλμα προς την πολιτική ένωση και τη δημιουργία μίας ομοσπονδίας, μίας μοναδικής ιστορικά και πρωτοποριακής ένωσης κρατών και πολιτών. Επίσης θέλω να συμβάλω στη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας αυτό που ξέρω καλά.


Μπορώ να το επιτύχω γιατί έχω μάθει να αγωνίζομαι και να επιτυγχάνω στόχους που μοιάζουν ακατόρθωτοι. Ήμουν στην ΟΝΝΕΔ τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 80, έχω διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα στη δουλειά μου συνεργάζομαι κάθε μέρα με ανθρώπους από τουλάχιστον 27 διαφορετικά κράτη σε 3-4 διαφορετικές γλώσσες.
Είμαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων και έχω μάθει να περπατώ σε δύσβατα μονοπάτια. Έχω τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή και άλλους αγώνες δρόμου ανά τον κόσμο, ενώ διασχίζω τακτικά το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου.
Τους δύο τελευταίους μήνες έκανα ένα σπριντ, γύρισα 30 νομούς της πατρίδας μας, έκανα ομιλίες, συμμετείχα σε συζητήσεις, έδωσα συνεντεύξεις, ζήτησα από ανθρώπους που γνώριζα ή από όσους γνώρισα αυτές τις ημέρες να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματός μου για την ευρωπαϊκή πολιτική ένωση, για την κλιματική αλλαγή, για την περιφερειακή ανάπτυξη, για τον εθελοντισμό και για μία ευρωπαϊκή πολιτική για την οικογένεια. Το ίδιο ζητώ και από τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του enikos.gr, αν θεωρούν ότι θα είμαι χρήσιμος ως ευρωβουλευτής να μιλήσουν για την υποψηφιότητά μου σε έναν τουλάχιστον συμπολίτη τους. Όλοι οι Έλληνες πολίτες σε όλη την Επικράτεια μπορούν να με ψηφίσουν.
Ελπίζω ότι στο ερώτημα «Ποιος είναι ο Νίκος Γιαννής;» από τη Δευτέρα και μετά θα μπορώ να απαντώ: ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση