GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χορό" ανόδου έστησαν οι τιμές των ακινήτων - Σε ποιες περιοχές καταγράφεται μεγαλύτερη αύξηση

Στο χρηματιστήριο της αγοράς ακινήτων οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και τους πρώτους μήνες του έ...

Στο χρηματιστήριο της αγοράς ακινήτων οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και τους πρώτους μήνες του έτους με το 70% των αγοραστών να προτιμούν μικρά ακίνητα.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis του 2019 καταγράφει αύξηση των τιμών πώλησης των διαμερισμάτων πάνω από 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στα νεόδμητα διαμερίσματα (2,4%) έναντι των παλαιότερων ακινήτων (2,2%) άνω των 15 ετών, στοιχείο που δείχνει ότι αρχίζει και ζεσταίνεται και η αγορά των νεόδμητων κατοικιών.

Στα νεόδμητα διαμερίσματα ηλικίας έως 7 έτη, η μεγαλύτερη αύξηση με 2,75% εντοπίζεται στον Χολαργό, ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο με άνοδο κατά 2,36%, το Μαρούσι με 2,47%.

Στους Αμπελοκήπους οι τιμές πώλησης των νεόδμητων διαμερισμάτων καταγράφουν άνοδο 2,39% και κινούνται στα 1.639 ευρώ/ τ.μ. από 1600 ευρώ/ τ.μ. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η μικρότερη αύξηση από όλες τις άλλες περιοχές εντοπίζεται στο Περιστέρι με ετήσια αύξηση της τάξεως του 2,05% στα 1.365 ευρώ/ τ.μ.

Όσον αφορά στα παλαιότερα διαμερίσματα ηλικίας άνω των 15 ετών, στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές πώλησης συναντάμε το Μαρούσι, αν και ο Χολαργός κρατά τα σκήπτρα όσον αφορά στις μέσες τιμές πώλησης. Συγκεκριμένα για διαμερίσματα άνω της 15ετίας στο Μαρούσι οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 2,8% και διαμορφώνονται σε 1.025 ευρώ/ τ.μ. και ακολουθεί ο Χολαργός με άνοδο 2,47% και μέση τιμή 1.275 ευρώ ευρώ/ τ.μ.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση