GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πελάτες τραπεζών - ΦΩΤΟ

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές στις περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυ...

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές στις περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της 23-5-2019, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τρεις Έλληνες ηλικίας 46,40 και 36 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση, διαπράττοντας, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κλοπές από άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές-σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν οι παθόντες και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση